Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 2 februarie 2017

01 Feb 2017
• Mai țineți minte perchezițiile DNA la Consiliul Județean Vâlcea, când procurorii anti-corupție au descins la primele ore ale dimineții în instituția condusă atunci de liberalul Păsat? • De ce tace Traian Băsescu? Vrea să ajungă premier! • Primarul Mircia Gutău a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate de la Vâlcea 1, că directorii din Primăria Râmnicu Vâlcea bat drumul la Parchet, unii dintre ei fiind chemați chiar de 7 ori. • Surse politice citate de www.valcea24.ro susțin că peste 100 de tineri sportivi din Vâlcea ar putea participa la o contra-manifestație organizată de PSD la București

• Mai țineți minte perchezițiile DNA la Consiliul Județean Vâlcea, când procurorii anti-corupție au descins la primele ore ale dimineții în instituția condusă atunci de liberalul Păsat? Se întâmpla anul trecut prin februarie și după ce s-au finalizat perchezițiile președintele interimar al Consiliului Județean (CJ) Vâlcea Gheorghe Păsat și cinci funcționari publici din subordine au fost puși sub urmărire penală pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor. Dosarul este instrumentat de către DNA Iași.

Între timp, vremea a trecut și infracțiunea de abuz în serviciu pentru Păsat și ceilalți directori din CJ Vâlcea s-a evaporat. De curând, am primit informații că aceștia au fost înștiințați că nu mai sunt urmăriți penal în dosarul de la DNA Iași.

Amintim că alături de fostul președinte interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, fuseseră sub urmărire penală Constantin Drinea, secretar al județului Vâlcea, Carmen Manuela Alexandrescu, director general în cadrul CJ Vâlcea, Constantin Mircea Predescu, director general al Direcției Generale Economice în cadrul CJ Vâlcea, Constantin Rizea, șef al Serviciului Buget din Direcția Generală Economică a CJ Vâlcea, și Maria Lăzăroiu, consilier juridic al aceleiași instituții.

Potrivit procurorilor anticorupție, Claudiu Marian Mititelu și Daniela Denșorean, în înțelegere cu persoane cu funcții de conducere și funcționari publici din cadrul CJ Vâlcea, au inițiat în perioada octombrie 2015 — ianuarie 2016 un mecanism fraudulos prin care să evite executarea silită a conturilor firmei de către creditori.

Societatea reprezentată de cei doi avea în derulare un contract încheiat cu CJ Vâlcea, ce avea ca obiect asigurarea de asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor la CET Govora, în cadrul proiectului Reabilitarea Sistemului de Termoficare Urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru perioada 2009 — 2029, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice.

• De ce tace Traian Băsescu? Vrea să ajungă premier! Acest scenariu este susținut din ce în ce mai des în spațiul public și deși pare suprarealist, cu accente dramatice, el poate deveni realitate. Scenariștii susțin că Traian Băsescu va obține controlul în PNL și se va reinstala în fruntea fostului său partid, iar mai apoi va lua cu asalt Palatul Victoria. Scopul lui Băsescu este de a deveni premier. Se dovedește din nou, că asmuțirea unor grupuri contra altora, cultivarea urii și dispretul față de ''normă" și popor , ii aduc lui Traian Băsescu foloase incredibile politice! Astfel, o să fie din nou la putere Băsescu, Blaga, Anastase, Monica Macovei , etc. Nu credem că va fi păstrată Kovesi, din mai multe motive. Sic!

• Primarul Mircia Gutău a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate de la Vâlcea 1, că directorii din Primăria Râmnicu Vâlcea bat drumul la Parchet, unii dintre ei fiind chemați chiar de 7 ori.

”Sunt directori în Primărie care au fost chemați de 7 ori ca să spună ceva despre Gutău. Îi ține în tensiune. A creat Gutău vreun prejudiciu? Se face Gutău vinovat că a dat drumul la B-dul Dem Rădulescu?

Este posibil ca un procuror să pună întrebări de genul: de ce ai dat drumul la două sensuri pe o stradă? Păi oportunitatea o stabilește procurorul? Să candideze la Primărie, atunci. Am primit hârtie scrisă: vă rugăm să ne spuneți de ce ați dat dublu sens pe Carol și pe Mihai Viteazul? Este posibil așa ceva? Oportunitatea o stabilește primarul prin lege.

Trebuie să răspundă toți pentru șicanarea și pentru prejudiciul adus municipiului Râmnicu Vâlcea. 24 de directori sunt chemați la Parchet de 6 luni de zile și intimidați. Pentru că cineva a vrut ca Mircia Gutău să nu fie primar!”, a susținut Mircia Gutău.

• Surse politice citate de www.valcea24.ro susțin că peste 100 de tineri sportivi din Vâlcea ar putea participa la o contra-manifestație organizată de PSD la București. Organizatorul acestui miting ar fi Secretarul General al PSD, Codrin Ştefănescu. De la Vâlcea, Codrin Ştefănescu ar fi dat semnal să fie identificaţi 100 de tineri de la cluburile sportive din judeţ care să facă deplasarea la Bucureşti.

Se mai spune că Ştefănescu, om de maximă încredere al liderului PSD, Liviu Dragnea, a contactat mai mulţi foşti şi actuali lideri PSD, pe fondul tensiunii cauzate de ordonanţele guvernului Grindeanu şi a riscului ca manifestanţii din Bucureşti să ia cu asalt sediile PSD.

Ştefănescu ar conta şi pe oameni trimişi de foştii preşedinţi de CJ pesedişti Bunea Sancu de la Brăila şi Nicuşor Constantinescu de la Constanţa, care au fost anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...