La un pas de TRAGEDIE. Dormitoarele a două case vâlcene, cuprinse de FLĂCĂRI

În data de 25.01.2017, la ora 13.42, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în Râmnicu Vâlcea, pe strada Nuci în gospodăria lui C.N. Flăcările s-au declanșat în interiorul locuinței, în dormitor. Până la stingerea flăcărilor, au ars bunuri textile. De asemenea, s-au degradat : o sobă de teracotă și pereții locuinței prin afumare. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declnanșat în urma producerii unui scurtcircuit la o priză din dormitor.

În data de 26.01.2017, la ora 05.18, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în Călimănești, pe centura ocolitoare a orașului, pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria lui N.C.

Flăcările s-au declanșat în interiorul locuinței, în dormitor. Până la lichidare, au ars bunuri textile și s-au degradat pereții imobilului. După aproximativ 20 de minute de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca incendiul să se propage la restul locuinței.

Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma neizolării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului rămas neprotejat față de materialele combustibile.

Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...