Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Avocatul Poporului, ANCHETĂ la spitalul de la Măciuca

25 Ian 2017
Avocatul Poporului, sesizare din oficiu și anchetă în cazul unor pacienți care ar fi fost legați cu chingi de paturi și bănci la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca-județul Vâlcea

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unor pacienți care ar fi fost legați cu chingi de paturi și bănci la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca-județul Vâlcea.

Pe portalul Știrile TVR, din 23 ianuarie 2017, a fost publicat articolul intitulat ,,Fotografii șocante din Centrul Neuropsihiatric Măciuca din județul Vâlcea. Persoane din interior spun că bolnavii sunt legați cu chingi', în care au fost preluate informații difuzate de către site-ul Tolo.ro care 'a publicat imagini din interiorul Centrului Neuropsihiatric Măciuca, în fotografii se văd bolnavi legați, unii dintre ei cu răni la glezne'.

În respectivul articol se menționează că 'Cei care ar trebui să aibă grijă de ei sunt infirmierii, însă aceștia lucrează la casa directorului Sergiu Smărăndoiu. Directorul recunoaște că imaginile sunt din centru, însă susține că sunt trucate și că cineva ar vrea să-l compromită'.

Potrivit unor informații apărute astăzi în presă, 'directorul Centrului a fost demis, iar doctorul de medicină legală a fost sancționat cu zece la sută din salariu pe o perioadă de trei luni, conform declarației directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, în subordinea căreia se află Centrul'.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella