Limba chineză se va studia la Liceul din Băile Govora!

Elevii Liceului Tehnologic din Băile Govora vor avea în programa școlară introdusă încă o limbă străină ca studiu. Este vorba despre limba chineză, interes apărut după ce un mare concern chinez intenționează în investească în Băile Govora într-un complex terapeutic de medicină orientală, care va crea cel puțin 1.000 de locuri de muncă.

Reprezentanții firmei chineze, care a câștigat deja licitația, urmează să depună la Inspectoratul Școlar Vâlcea o solicitare în acest sens. Cursurile vor fi susținute de angajați din cadrul Institutului Confucius. Deja, la Liceul Tehnologic din Băile Govora funcţionează din acest an şcolar o clasă de postliceală sanitară, specializarea BFKT.

O clinică de acupunctură, spital de recuperare cardio-vasculară tradiționala, un hotel de 5 stele și un sat de vacanță sunt investițiile pe care un concern din China își propune să le realizeze pe suprafață de 20 de hectare de teren concesionată in Băile Govora.

ZHONG HUA CTM Holding SRL, care a câştigat în data de 2 februarie 2016 licitaţia pentru concesionarea a 20 de ha deasupra ştrandului din Băile Govora, intenţionează să investească zeci de milioane de euro într-un proiect complex care vizează turismul în Băile Govora. Este vorba despre un spital mare de recuperare cu tehnici europene, dar şi orientale, pe specificul zonei, îmbinate cu acupunctura chinezească, un hotel de 5 stele de 7 etaje. De asemenea, chinezii vor construi în jur de 40 de case de închiriat pe termen scurt şi lung, pistă de heliport, un helicopter, 50-60 de vile de vacanţă care vor putea fi închiriate pe termen scurt sau lung etc.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...