Cine plăteşte apa nepotabilă care curge prin robinetele vâlcenilor

UPDATE: "Urmarea avariei majore la conducta de apa DN 1200 mm remediată în data de 14.01.2017 comunicăm tuturor consumatorilor din Municipiul Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Dăești, Călimănești, Brezoi că astăzi 16.01.2017, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Vâlcea s-au recoltat și analizat probe de apă. De asemenea s-au verificat Stațiile de potabilizare din Brezoi - Valea lui Stan și din Râmnicu Vâlcea - Nord constatându-se că sursa lac Brădișor nu înregistrează modificări de calitate iar Stația Valea lui Stan din Brezoi funcționează în parametrii tehnologici iar apa furnizată de APAVIL SA se încadrează în parametrii Legii 458/2002R.

Apa din sistemul de distribuție din Ramnicu Vâlcea prezintă culoarea modificată, parametrii turbiditate și culoare înregistrând valori peste concentrația maximă admisă conform legislației amintite mai sus. Rugăm toţi abonaţii afectaţi să-şi asigure în continuare o rezervă minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada menționată. În vederea reducerii riscurilor pentru sănătate datorate consumului de apă recomandăm utilizarea apei din rețea ca agent termic și pentru satisfacerea nevoilor menajere.

Ne cerem din nou scuze pentru acest inconvenient și vă asigurăm că în această perioadă echipele de intervenție ale APAVIL SA fac în continuare eforturi susținute pentru remedierea situației neplăcute în cel mai scurt timp posibil și dispun de stocuri de substanțe adjuvante tratării apei din sistemul de distribuție în vederea aplicării tuturor măsurilor tehnice pentru încadrarea în parametrii de calitate prevăzuți de Legea 458/2002R.

Întrucât apa este tulbure la robinetele consumatorilor și în această seară, revenim cu recomandarea către utilizatori ca aceștia să lase să curgă cantitatea de apă necesară eliminării apei cu impurități, cheltuielile ocazionate de cantitatea de apă eliminată fiind suportate de către APAVIL SA pentru toți clienții cu care aceasta are încheiat contract. Vom reveni cu un anunţ privind calitatea apei din reţea la momentul în care aceasta se va încadra în toţi parametrii de potabilitate prevăzuţi de Legea 458/2002R şi va putea fi utilizată ca apă potabilă." se arată în comunicatul APAVIL.

După cum ştim cu toţii, o avarie majoră la conducta de apă DN 1200 m, în zona oraşului Brezoi a lăsat mai multe oraşe şi localităţi vâlcene fără apă în weekend-ul ce tocmai a trecut. Directorul APAVIL, Cristian Jianu, a declarat că robinetele au fost deschise pentru ca populaţia ca să nu rămână şi fără căldură. În mod normal, alimentarea trebuia să fie oprită 3 zile, timp în care ar fi fost necesară curățarea rezervoarelor şi a conductelor. Potrivit reprezentanţilor APAVIL, apa nepotabilă care a trecut prin contoarele consumatorilor vâlceni, peste 30.000 de mc, NU va fi facturată, toate pierderile fiind suportate de către societate.

Citește și: BREAKING NEWS: Brezoi și Călimănești au rămas fără apă potabilă! S-a spart o vană la Gura Lotrului! Se intervine cu toate forțele (FOTO - VIDEO)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...