Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră

CREŞTE INDEMNIZAŢIA MINIMĂ: Cât vor primi părinţii, în plus, pentru creşterea copilului, din februarie

CREŞTE INDEMNIZAŢIA MINIMĂ: Cât vor primi părinţii, în plus, pentru creşterea copilului, din februarie FOTO: RomaniaTV.net
Limita minimă a indemnizaţiei pentru creşterea copilului urmează să se modifice din data de 1 februarie. Cauza o reprezintă creşterea salariului minim pe economie de la 1.250 lei brut, cât este în prezent, la 1.450 lei brut.

Potrivit O. G. nr. 111/2010, Valoarea minimă a indemnizației lunare pentru creșterea copilului este de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni, consecutive sau nu, lucrate în decursul ultimilor doi ani de dinaintea nașterii copilului. Totuşi, această sumă lunară are o limită minimă ce reprezintă 85% din salariul minim brut.

Aşadar, din luna februarie a acestui an, nicio indemnizație de creștere a copilului nu va putea fi mai mică de 1.232,5 lei, ceea ce inseamna că va crește cu 170 de lei, în prezent indemnizația minimă fiind de 1.062,5 lei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus