4 vâlceni sunt cercetați pentru furt de lemne

4 vâlceni sunt cercetați pentru furt de lemne foto: Buna ziua Brasov
În perioada 23 – 29 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul tăierii, transportului şi comercializării de materiale lemnoase, prilej cu care, au constatat 3 infracţiuni, au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale, au indisponibilizat un tractor, o remorcă, două atelaje hipo şi 3,5 metri cubi de material lemnos.

La data de 23 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Măciuca au organizat o acţiune pe linie silvică pe raza comunei Valea Mare, sat Drăganu, prilej cu care, au depistat un ansamblu de vehicule abandonat, format dintr-un tractor şi o remorcă tip trepied încărcată cu 1,7 metri cubi de lemne de foc, de esenţă fag şi carpen.

Utilajul agricol, remorca şi materialul lemnos au fost indisponibilizate în vederea clarificării situaţiei de fapt şi transportate la Ocolul Silvic Bălceşti, unde au fost lăsate în custodie până la definitivarea cercetărilor şi stabilirea cu exactitate a provenienţei materialului lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că utilajul agricol şi remorca aparţin lui B.D., de 56 de ani, din comuna Valea Mare.

În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tăierea fără drept şi furtul de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră, situată pe terenuri din afara acestuia, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008, privind Codul Silvic. La această acţiune au participat şi pădurari din cadrul Ocolului Silvic Bălceşti.

La data de 24 decembrie a.c., poliţiştii Posturilor de Politie Berislăveşti şi Sălătrucel au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară condusă de P.M., de 36 de ani, din oraşul Călimăneşti, care transporta 1 metru cub de material lemnos, speciile salcâm şi fag. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei transporta materialul lemnos, fără a deţine documente de provenienţă şi de transport asupra sa.

Materialul lemnos a fost indisponibilizat şi lăsat in custodia Ocolului Silvic Călimăneşti, iar faţă de P.M. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

La data de 26 decembrie a.c., poliţiştii oraşului Băbeni l-au depistat în trafic pe M.V., de 36 de ani, din oraşul Băbeni, care transporta 0,3 metri cubi de material lemnos, cu un atelaj hipo, fără a deţine documente de provenienţă şi transport.

Faţă de M.V., a fost luată măsura amenzii contravenţionale în cuantum de 3.000 de lei, confiscarea materialului lemnos şi a atelajului hipo, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, la data de 29 decembrie a.c, poliţiştii Postului de Poliţie Creţeni l-au depistat pe N.C.G., de 16 ani, din comuna Creţeni, în timp ce transporta 0,52 metri cubi de material lemnos, cu un atelaj hipo, fără a deţine documente de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos.

N.C.G. a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...