El este bunicul erou din Râmnicu Vâlcea. Își crește singur cele două nepoate

UPDATE: Cei care doresc să îl ajute pe profesorul Piloiu Ion, o pot face prin intermediul:

• Fundației ORPHEUS

• Cont bancar (IBAN) RO33BRDE390SV45412003900, deschis la BRD.

Cu alte detalii vă stăm la dispoziție pe adresa redacției Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..


Aşa cum am scris şi în rândurile de mai jos, profesorul Piloiu este un om extraordinar, cuvintele de laudă ale foștilor elevi, care l-au recunoscut, şi nu numai, umplând mediul online. Iată o parte din ele:

„Domnul Piloiu, m-a avut în corul școlii nr 1 ...
În fiecare an ne ducea în parc să cântăm Colinde
L-a Budești m-am întâlnit cu dânsul, ani în urmă
Sunt dispus să ajut acest om”.

„Pentru cei care au terminat gimnaziul la Școala Cu Ceas (Take Ionescu) este vorba de fostul profesor de muzică Ion Piloiu, foștii colegi sigur își aduc aminte de el, în special cei care i-au stricat Pick-up-ul făcând pe Dj-ii.”

„Un om extraordinar am făcut și eu muzică la școala generală Budești clasele I-VIII. Să fie sănătos...”

„Rar mai vezi în ziua de astăzi un asemenea om!! Cinste lui!!”

„Doamne! E fostul meu profesor de muzică! Să-i dea D-zeu sănătate și putere să-și crească în continuare nepoțelele! Un om minunat cu suflet deosebit!”

„Respect bv bv un adevărat tătic un tată este acela care te crește nu cel care te crează”.

„Este vecinul meu și îl apreciez. Este un om de un bun simț și de un respect cum rar găsești. Un om extraordinar!”.

Dintr-o pensie de profesor, căci această mândră meserie a practicat-o toată viața, Piloiu Ion își crește singur cele două nepoate, rămase fără părinţi. Această poveste impresionantă ne-a fost prezentată de clubul sportiv de tineret din Râmnicu Vâlcea, Lykaios. Sub deviza "Bine faci, bine găsești!" câțiva membrii al acestui frumos club au mers cu daruri la familia Piloiu, chiar înainte de Crăciun. Cu o modestie cum rar întâlnești, fostul profesor le-a deschis ușa prietenilor noștri, afișându-le un chip cald și deschis, așa cum se citește și în poze. Bunicul nu dorește să-și transforme povestea într-un caz social, fiind un om demn, însă parcă nu ne-a lăsat sufletul să nu-i prezentăm povestea sa, care nu este una ușoară. La cei aproape 80 de ani ai săi își îngrijește singur cele două nepoate, ambele cu probleme de sănătate. Deci, după cum spunea, bunicului nu îi este ușor să le crească, dar nu se plânge niciodată! Nepoata lui cea mare și-ar dori să îi urmeze meseria și să devină astfel profesoară. Pentru a-și duce la îndeplinire visul ar avea nevoie de un laptop. Nu îndrăznește nici măcar să viseze la un astfel de dar în condițiile în care restanţele la chirie se adună…Cine știe, poate Moș Crăciun se va întoarce în Râmnicu Vâlcea și le va face o surpriză acestor oameni minunați.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...