Minori prinşi în flagrant de polițiști vâlceni când încercau să vândă petarde și artificii

Minori prinşi în flagrant de polițiști vâlceni când încercau să vândă petarde și artificii foto: www.ziuaconstanta.ro
În perioada 23 – 26 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Băbeni au constatat 3 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive şi au confiscat 907 articole pirotehnice. În fapt, la data de 23 decembrie a.c., poliţiştii i-au depistat în flagrant delict pe M.V., de 15 ani, domiciliat în oraşul Băbeni şi pe M.R., de 15 ani, domiciliată în oraşul Băbeni, care intenţionau să tranzacţioneze, fără drept, 720 de articole pirotehnice, respectiv artificii, pocnitori şi petarde.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi a continuării cercetărilor. De asemenea, la data de 26 decembrie a.c., poliţiştii l-au depistat pe M.A., de 50 de ani, domiciliat în oraşul Băbeni, în timp ce oferea spre vânzare mai multe materiale pirotehnice, respectiv 1 bucată baterie de artificii cu 25 de focuri, 1 bucată cu 16 focuri, 30 bucăţi petarde SFA 300, 5 bucăţi petarde SFA 300 şi 150 bucăţi petarde cu 5 focuri.

Faţă de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea vă reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...