Uz de armă fără drept în Șirineasa. Un bărbat de 64 de ani s-a ales cu dosar penal

Uz de armă fără drept în Șirineasa. Un bărbat de 64 de ani s-a ales cu dosar penal foto: arhiva
La data de 26 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că P.N., de 64 de ani, din comuna Şirineasa, a tras două focuri cu arma sa de tir sportiv, cal. 5,5 mm., aflându-se la domiciliu. În conformitate cu prevederile Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor, armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.
Persoana în cauză mai avea asupra sa alte 32 de proiectile metalice aferente armei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că persoana în cauză nu a respectat condiţiile de păstrare a muniţiei, motiv pentru care au indisponibilizat arma de tir sportiv şi 157 de proiectile metalice, calibru 5,5 mm.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar arma de tir sportiv şi cele 157 proiectile metalice au fost confiscate.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...