VIDEO: Un nou cutremur de 5,3 pe Richter a zgâlțâit România

VIDEO: Un nou cutremur de 5,3 pe Richter a zgâlțâit România foto: capital.ro
Un cutremur puternic produs în zona seismică Vrancea, la 100 kilometri adâncime, a zguduit România, miercuri, la ora 1.20. Seismul, cu o magnitudine de 5,3 pe Richter, a fost resimţit în Bucureşti, Moldova, Muntenia si sudul Transilvaniei.

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, a declarat că seismul înregistrat miercuri dimineața la ora 01:20 a fost neobișnuit față de cele care se produc în Vrancea. "Este prima dată când un cutremur mă trezește din somn la această oră. Mă aflu la Predeal, la un hotel cu vreo zece nivele. S-a simțit foarte puternic", a spus Gheorghe Mărmureanu pentru Digi 24.

De asemenea, Mircea Radulian, directorul INFP, a declarat ca nu este cazul ca populatia sa se panicheze si ca acest cutremur de 5,3 nu anunta unul mare. Cutremurul din noaptea de marţi spre miercuri este al doilea din acest an, cu magnitudine mai mare de 5 pe scara Richter. În septembrie s-a mai produs un seism de 5,3, tot în zona Vrancea, la o adâncime de 92 de kilometri.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...