Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

VIDEO: Descinderile mascaţilor la escrocii care au prădat şi vâlceni. Prejudiciu: o jumătate milion euro

VIDEO: Descinderile mascaţilor la escrocii care au prădat şi vâlceni. Prejudiciu: o jumătate milion euro foto: captură Youtube
Metoda de furt „pomana” a luat amploare în cel puțin 12 județe ale țării printre care se numără şi Vâlcea. 31 de persoane organizate au reușit în doar 4 luni de zile să fure de la bătrâni peste 500.000 de euro. Hoţii băteau la uşa celor în vârstă şi sub pretextul că le oferă de pomană, mâncare şi bani, le intrau în casă şi îi jefuiau.

Infractorii îşi urmăreau victimele, colectau informaţii despre ele şi acţionau la primele ore ale dimineţii. Anchetatorii spun că hoţii băteau la uşile bătrânilor, ţinând în mâini o tavă pe care aşezau mâncare şi o bancnotă de 500 de lei. Cereau două milioane înapoi, sub pretextul că trebuie să dea de pomană şi altui vecin. Când bătrânul căuta după rest, hoţii vedeau unde îşi ţine victima banii şi lucrurile de valoare. Spuneau apoi o rugăciune de mulţumire, timp în care bătrânul era jefuit. Dacă se împotrivea, hoţii foloseau chiar şi violenţă. 68 de victime din 12 judeţe au fost identificate de procurorii constănţeni.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella