IPJ Vâlcea, măsuri pentru buna derulare a procesului electoral

IPJ Vâlcea, măsuri pentru buna derulare a procesului electoral foto: Poliția Română
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a luat toate măsurile, din competenţă, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor.

Duminică, 11 decembrie a.c., aproximativ 750 de poliţişti vor fi angrenaţi, la nivel judeţean, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie, de ordine şi linişte publică şi prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea Poliţia vor desfăşura activităţi în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Informaţii pe care trebuie să le cunoaşteţi:

Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniţi şi nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Puteţi vota între orele 07.00 şi 21.00.

Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – art. 393, faptele care constituie infracţiuni electorale şi pedepsele prevăzute de lege.

Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevăzute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Sesizaţi orice încălcare a legii electorale la 112!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...