Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 5 decembrie 2016

04 Dec 2016
• Autorităţile din Vâlcea au fost luate prin surprindere de puhoiul de vâlceni strânşi la parada militară de Ziua Națională a României • „Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!” sau despre cum suspendarea emisiunii Top Gear nu l-a învăţat nimic pe Jeremy Clarkson • Viralul te ridică, viralul te doboară. Ghiţă Ciobanul este la un pas de faliment.

• Autorităţile din Vâlcea au fost luate prin surprindere de puhoiul de vâlceni strânşi la parada militară de Ziua Națională a României. Câteva mii de persoane au mers pe bulevardul Calea lui Traian pentru a admira garnizoana Râmnicului. Din păcate, acest eveniment ne-a lăsat un gust amar din cauza atitudinii sfidătoare a unora dintre oamenii legii, puşi să asigure ordinea. Suntem curioşi, oare la cel fel de şcoală militară te învaţă că este etic și moral să dai ochii peste cap şi să pufai pe nas, la primirea unor explicaţii pe un ton civilizat? Ca să vă luminăm, tensiunile au pornit de la faptul că nu am fost lăsaţi să filmăm parada militară, de pe pista de biciclişti. Acolo funcţiona un fel de linie imaginară pe care nu aveam voie să o depăşim. Oare nu era mai elegant să fi fost montate nişte garduri de protecţie provizorii, la fel ca în alte oraşe? În acest fel s-ar fi evitat orice fel de schimb de replici. Şi să nu credeţi că această atitudine sfidătoare a fost cu dedicaţie, pentru că nici măcar reprezentantul primăriei nu a avut parte de o primire mai caldă. Entuziasmul acestuia de a oferi nişte superbe imagini din dronă a fost rapid spulberat. Nici măcar poze nu a fost lăsat să facă.
Este trist că am asistat la o astfel de atitudine sfidătoare în condiţiile în care am mers acolo pentru ei şi pentru a aduce un omagiu uniformei pe care o îmbracă. La anul nu ştim dacă vom mai fi prezenţi!

• „Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!” sau despre cum suspendarea emisiunii Top Gear nu l-a învăţat nimic pe Jeremy Clarkson. Britanicul are o nouă emisiune, după ce a plecat de la Top Gear în urma unui scandal provocat chiar de către el însuşi pentru un motiv cât se poate de banal: nu a primit mâncarea la timp. Realizatorul în vârstă de 54 de ani l-a lovit atunci pe producătorul show-ului, şi astfel a fost suspendat de BBC.

În noua sa emisiune, Jeremy Clarkson nu a renunţat la atitudinea rasistă şi discriminatorie şi i-a ironizat, din nou, pe români. Într-un episod, Clarkson se lăuda că a construit un vehicul pe care-l poate controla prin telefon. Maşina era de fapt o fosă septică, la care a adăugat roţi şi un scaun. Rugat de colegii săi să explice cum funcţionează, prezentatorul TV a deschis o uşiţă şi în interior era un bărbat care pedala, punând astfel în mişcare ”invenţia” lui Clarkson: "Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor noi veniţi la noi în ţară. Google foloseşte electronice că să le ia locurile de muncă oamenilor. Această maşinuţă le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial", le-a explicat Jeremy Clarkson colegilor săi.

De noua ispravă a prezentatorului a aflat şi Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie, care i-a taxat dur gestul: ”Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinţa de a obţine audienţă. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învăţat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tuşă şi revine în forţă cu acelaşi comportament. Pentru unii experienţa nu echivalează cu acumularea de înţelepciune. Dar, dacă putem să înţelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înţelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori şi de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spaţiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relaţia reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”, a scris Mihalache în mediul virtual.

Nu este pentru prima oară când Clarkson jigneşte românii. În timpul unor filmări pe Transfăgărăşan acesta a declarat că poartă pălărie pentru ca ţiganii să creadă că este unul de-al lor şi că România este „ţara lui Borat“.

• Viralul te ridică, viralul te doboară. Ghiţă Ciobanul este la un pas de faliment. Gheorghe Dănuleţiu a ajuns cunoscut întregii ţări drept Ghiţă Ciobanul, după ce un prieten l-a recomandat unei case de producţii. Dorind să profite din plin de celebritatea dobândită în urma apariţiilor televizate, ciobanul a dorit să-şi deschidă mai multe magazine cu alimente specifice. Afacerile nu i-au mers aşa cum s-ar fi aşteptat şi chiar a ajuns să-şi vândă mioarele la un preț derizoriu. • Pataliputra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...