Faptul că autostrada ne ocolește a REVOLTAT patronatele VÂLCENE: Ce măsuri vor lua liderii acestora

În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, desfășurată în data de 29 noiembrie, la Instituția Prefectului, Gheorghe Rotaru, președintele Confederației Patronale a Industriei Serviciilor și Comerțului din România – C.P.I.S.C, a discutat despre măsurile pe care le va lua la auzul veștii că autostrada Sibiu-Pitești ne ocolește cu mulți kilometri. Gheorghe Rotaru este revoltat pe faptul că CNAIR nu a ținut cont de părerile specialiștilor și a ales varianta 1. Este vorba despre ignorarea existenţei DJ 703M între km 49 + 850 şi km 50 +350 între râul Băiaşu şi versantul vestic al văii. Asta înseamnă că sprijinul podului trebuie amplasat direct pe şoseaua existentă. O situaţie similară este şi la kilometrul 54, unde autostrada dă peste un drum naţional. Potrivit experților, există şi altfel de probleme cu traseul propus - într-un alt punct al autostrăzii, piciorul podului pică fix într-o albie: Lucrările de fundaţie pică pe cursul râului Băiaşu sau în imediata vecinătate a acestuia. Râul este predispus la inundaţii şi curenţi puternici primăvara şi în timpul furtunilor, fapt care nu ar fi acceptabil pentru autorităţile responsabile cu apele române.
Toate aceste probleme au fost semnalate și de către Jasper, entitatea însărcinată de Comisia Europeană cu analiza proiectelor de infrastructură trimise de România.
Ca și măsură, președintele C.P.I.S.C. a declarat că va trimite un material cu toate aceste probleme la toate instituțiile abilitate.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...