Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 28 noiembrie 2016

27 Noi 2016
• La Dăeşti, unii competitori politici vor să implice şi biserica în campania electorală • ”România a fost vândută de cei care au preluat puterea în 1989 și apoi și-au dat-o unul altuia timp de 26 de ani, România nu mai deține nimic, nu are economie” • Vestea că de Black Friday se fac reduceri substanțiale a ajuns și la urechile prostituatelor de pe Valea Oltului, care s-au adaptat repede și și-au redus tarifele cu până la 70% • „Deșteaptă-te, române!”, melodia care a devenit imnul României după Revoluție este aproape de a deveni istorie • Nici nu s-a răcit bine că Donald Trump şi face un atac furibund la adresa lui Fidel Castro

• La Dăeşti, unii competitori politici vor să implice şi biserica în campania electorală. Iată ce a postat pe o pagina de socializare primarul George Popolan, atrăgându-le atenţia consilierilor locali care vor să-şi doneze indemnizaţia că pot promova un partid politic şi fără a implica biserica.

„Prin prezenta aducem la cunoştinţa dăeştenilor şi nu numai, că PRIMĂRIA COMUNEI DĂEŞTI a efectuat toate demersurile necesare în vederea organizării HRAMURILOR ce au loc în PAROHIILE locale, incluzând sprijin financiar precum şi punerea la dispoziţie a oricăror mijloace necesare desfăşurării în bune condiţii a acestor evenimente religioase.

Menţionăm că sumele de bani alocate au fost aprobate de CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI DĂEŞTI, printr-o Hotărâre, dar le sugeram respectuos consilierilor locali, care doresc să doneze indemnizaţiile aferente lunii noiembrie 2016, demers respectabil de altfel, să nu se lase prinşi în activităţi mai puţin ortodoxe, cum ar fi colectarea de bunuri şi bani în numele şi pentru Hramul Bisericii Sf. Ierarh Nicolae, din Dăeşti.

Conducerea Primăriei comunei Dăeşti a solicitat un punct de vedere al preotului Paroh -Părintele Mitu Daniel, iar acesta s-a arătat surprins de un astfel de demers, afirmând fără echivoc faptul că domnia sa nu a solicitat sprijin din partea acestora.

Ne exprimăm convingerea că respectivii vor reanaliza modul de promovare a unui partid politic fără a implica Biserica într-o astfel de acţiune”, se arată în mesajul postat.

• ”România a fost vândută de cei care au preluat puterea în 1989 și apoi și-au dat-o unul altuia timp de 26 de ani, România nu mai deține nimic, nu are economie”. Declarațiile au fost făcute de Călin Georgescu, directorul Executiv al Instituției ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității, într-un interviu pentru TVR.

Acesta a comparat România cu o mină de aur din care se tot extrage până când nu mai rămâne nimic. Totodată, el a mai avertizat că falimentul țării este doar o chestiune de probabilitate matematică.

”România este o mină, din care se scoate, în fiecare zi, din decembrie 1989 încoace, aur. Și când nu va mai fi aur, mina se va închide. Falimentul este o chestiune de probabilitate matematică pentru România”, a declarat Georgescu.

Oficialul a mai spus că România este condusă numai de străini și că în ultimii 26 de ani, România a suferit pierderi mai mari decât în perioada care s-a scurs de la Ștefan cel Mare și până în 1989.

• Febra zilei de Black Friday a cuprins mai toți comercianții, începând de la marile firme până la vânzătorii din piață. Vestea că de Black Friday se fac reduceri substanțiale a ajuns și la urechile prostituatelor de pe Valea Oltului, care s-au adaptat repede și și-au redus tarifele cu până la 70%. Cu așa reduceri treaba a mers ca pe roate, nici nu avea cum altfel deoarece tarifele practicate de prostituate au ajuns să fie de 10 sau 15 lei, aproape moca, cum spune una dintre ele. „Le dau aproape moca astăzi de Blec Fride, nu-i costă decât 15 lei. Mă duc cu ei în pădure, în mașină, de-aia este și mai ieftin astăzi. Oricum ne-au dat idei bune ăștia de la magazine pentru că e o ocazie bună să ne facem clientelă pentru tot anul”, spune Miţa.

• „Deșteaptă-te, române!”, melodia care a devenit imnul României după Revoluție este aproape de a deveni istorie. În ultima vreme, contestatarii melodiei compuse de Andrei Mureșan sunt tot mai mulți. Unii spun că melodia nu are ritm și nu se poate dansa pe ea, alții spun că este foarte veche și nu au mai auzit-o în cluburi de foarte mulți ani, dar cei mai mulți spun că nici măcar nu știau că „deșteaptă-te” se scrie cu cratimă. În vederea identificării unui nou imn s-a realizat și un sondaj de opinie. Cei mai mulți dintre respondenți, 33%, au optat pentru melodia „Of, viața mea”, melodie care exprimă exact simțirile poporului român în opinia celor intervievați. Pe locul doi, la mică distanta, s-a clasat „Eu vara nu dorm”, cu 30 de procente. 15% din cei intervievati au optat pentru „Pumnii mei minte nu are”, melodie care este considerată una de război. „Lasă-mă papa la mare” nu a reușit să prindă topul, clasându-se pe locul 4 cu 10 procente. O bună parte din persoanele intervievate, de etnie nedeclarată, respectiv 5%, au ales melodia „Az a szep” (Ozosep). Celelalte persoane nu au știut ce să răspundă, dar spun că orice manea, mai ales de dragoste, este bună ca imn al țării.

• Nici nu s-a răcit bine că Donald Trump şi face un atac furibund la adresa lui Fidel Castro: "A fost un dictator brutal care şi-a oprimat propriul popor". Preşedintele ales al SUA, cunoscut pentru felul său direct l-a catalogat pe Fidel Castro drept un "dictator brutal" care "şi-a oprimat propriul popor". Acesta a condamnat dur felul în care Castro a condus ţara şi consideră că liderul revoluţionar cubanez va lăsa în urmă "o moştenire de execuţii, hoţie, suferinţă inimaginabilă, sărăcie şi încălcare a drepturilor fundamentale ale omului".

• Pataliputra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...