STROEŞTI: Încep lucrările pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii

În sfârşit au venit banii de la govern pentru pagubele produse de inundaţii. Pentru localitatea Stroeşti, s-au alocat doar 2,5 miliarde lei din cei 8,5 miliarde lei, prevăzuţi iniţial pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii în iunie 2016, dar şi în anul 2014. Cu banii primiţi de guvern, primarul Toam Ciolacu intenţionează să demareze lucrările de consolidare a platformei DC 131 Stroeşti – Obroceşti, unde s-a produs o alunecare de teren, la kilometrul 1+400.

„Valoarea totală a investiţiei, aşa cum a fost aprobată deja de Guvern, e de 7,5 miliarde de lei vechi, deşi iniţial a fost vorba chiar de 8,5 miliarde. Proiectul a fost realizat deja, îl vom depune în SEAP, iar lucrările vor demara imediat ce se va încheia licitaţia, adică până la sfârşitul anului, dacă vremea va fi favorabilă”, a subliniat Ciolacu.

Primarul localităţii Stroeşti, Toma Ciolacu, este de părere că actuala formulă de repartizare a fondurilor pentru situaţiile de urgenţă nu este tocmai fezabilă, iar principiul să dăm fiecărei localităţi ceva bani, s-a dovedit chiar păgubos, în condiţiile în care unele UAT-uri abia acum întocmesc documentele.

„Din păcate, am primit foarte puţini bani, deşi investiţia e foarte importantă. În opinia mea, cei care au repartizat aceste sume pe calamităţi, către primării, nu au gândit prea bine formula. S-au alocat câte puţini bani pentru fiecare, cu care nu se poate face mare lucru. Mai bine s-ar fi ales câteva localităţi, li s-ar fi dat toţi banii, iar în etapa următoare ar fi fost trecute altele pe listă. În loc să fie aşa, ni s-a dat doar 30 la sută din valoarea totală a investiţiei. Iar asta deşi noi avem deja şi proiectul realizat şi nu mai trebuie decât să demarăm lucrările. În schimb, în alte localităţi, abia acum se întocmeşte documentaţia şi se ştie bine cât de mult timp se pierde cu această procedură”, a mai precizat primarul Ciolacu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...