MIRCIA GUTĂU, dezvăluiri INCENDIARE la Antena 3! Un fost șef de poliție din Vâlcea s-a răzbunat

23 Noi 2016
Primarul Mircia Gutău a făcut mai multe declarații șocante la emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3, realizată de Mihai Gâdea. În contextul în care primarul din Râmnicu Vâlceaa câștigat la CEDO, magistrații europeni considerând că acesta nu a avut parte de un proces corect, Gutău a povestit odiseea pe care a trăit-o datorită îngrozitoarei înscenări a celor două procuroare DNA, Sutiman și Roșu, care,. Ulterior au avansat în ierarhia justiției.

Una dintre cele mai grele perioade din viața lui Gutău a fost cea petrecută în spatele gratiilor, mai ales în arestul IPJ Vâlcea. Mircia Gutău a povestit la Antena 3 că, la un moment dat, a trăit clipe de groază, când celula în care afla și care avea doar un geam foarte sus, s-a umplut de gazele de eșapament de la un autoturism Aro. ”Calc-o, mă!”Acesta a fost ordinul rostit de Adrian Cazan, inspector șef al IPJ Vâlcea, în perioada cât Gutău s-a aflat în arestul IP Vâlcea. ”Celula în care stăteam avea un geam, amplasat foarte sus, la care noi nu ajungeam, deci nu puteam să-l închidem. Am auzit vocea lui Cazan, spunând-i șoferului să pornească Aro, care era parcat chiar în dreptul geamului nostru cu ordinul ”Calc-o, mă! Practic, noi nu mai puteam respira în celulă, fiind nevoiți să stăm întinși pe jos, în dreptul ușii”, a spus Mircia Gutău.

Adrian Cazan, un șef de poliție controversat

Este deja de notorietate scandalul iscat în anii 2006 -2007, între conducerea IPJ Vâlcea, în speță Adrian Cazan și conducerea Poliției Municipale, reprezentată prin Ion Preda și Eugen Neață. Acest conflict mocnit la început și apoi purtat și prin intermediul presei vâlcene a ținut zile întregi prima pagina a ziarelor locale, dar și naționale.

În acea perioadă, toată lumea se aștepta la o schimbare din funcţie a lui Cazan, mai ales în urma controalelor efectuate de către cei din minister la cererea conducerii Poliţiei Municipale, însă nici pe departe nu a fost aşa, mai ales că nu a fost schimbat nimeni din nici o funcţie.

Apoi au fost date publicităţii nişte înregistrări cu un deţinut care susţine că Adrian Cazan ar fi implicat în afaceri necurate. Toate aceste elemente e posibil să fi dus la schimbarea din funcţie a lui Adrian Cazan, însă acesta și-a dat demisia invocând motive medicale.

Comisarul şef de poliţie Adrian Cazan a ajuns în fruntea IPJ Vâlcea în luna mai a anului 2005. Între anii 2003-2005 a fost şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Vâlcea.

Pentru un singur an acesta a activat ca ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie a cadrelor - Biroul informaţii Vâlcea. Adrian Cazan este licenţiat în drept şi a absolvit cursurile postuniversitare ale Universităţii Bucureşti în anul 1999.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...