Judecătorul Mateescu AVERTIZEAZĂ: Judecătoria Horezu s-ar putea desființa!

20 Noi 2016
Magistratul Bogdan Mateescu, proaspăt membru al CSM și președintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația de la Judecătoria Horezu, care, în opinia magistratului, demonstrează o politică greşită a CSM în materia resurselor umane.
Bogdan Mateescu face referire la situația dezastruoasă a judecătoriei Horezu, care mai doar un singur magistrat, ce judecă sute de dosare. De la 1 ianuarie 2017, la judecătoria Horezu va rămâne doar președintele judecătoriei, deoarece unei judecătoare i s-a aplicat sancțiunea excluderii, una este în concediu pentru creșterea copilului, timp de 2 ani, o altă judecătoare are transfer aprobat de către CSM începând cu data de 1 dec, iar un alt magistrat pe pensionează de la 1 ianuarie 2017. 
”Dimensionarea schemelor fără analize aprofundate şi fără perspective pe termen mediu şi lung, măsuri dispuse în mod inconsecvent, nepredictibil cu privire la transferuri, lipsa unei prioritizări în ocuparea locurilor vacante la examenele de admitere în magistratură pentru cei cu 5 ani vechime în funcţii juridice, ignorarea unei situaţii care persistă în timp, toate au concurat la apariţia unor astfel de cazuri.

Probabilul blocaj al Judecătoriei Horezu, probabila sa desfiinţare de facto are consecinţe nu numai pe planul supraîncărcării colegilor de la Judecătoria Rm. Vâlcea spre care se vor îndrepta dosarele în curs şi care şi aşa sunt foarte încărcaţi, instanţa ajungând la limita spaţiului şi în ceea ce priveşte depozitarea arhivei, cu toate eforturile de selecţionare, dar şi pe planul vizând confortul justiţiabilului, acesta urmând să parcurgă distanţe semnificative până la sediul noii instanţei care îi va soluţiona litigiul”, a postat judecătorul Bogdan Mateescu pe Facebook.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...