Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Judecătorul Mateescu AVERTIZEAZĂ: Judecătoria Horezu s-ar putea desființa!

20 Noi 2016
Magistratul Bogdan Mateescu, proaspăt membru al CSM și președintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația de la Judecătoria Horezu, care, în opinia magistratului, demonstrează o politică greşită a CSM în materia resurselor umane.
Bogdan Mateescu face referire la situația dezastruoasă a judecătoriei Horezu, care mai doar un singur magistrat, ce judecă sute de dosare. De la 1 ianuarie 2017, la judecătoria Horezu va rămâne doar președintele judecătoriei, deoarece unei judecătoare i s-a aplicat sancțiunea excluderii, una este în concediu pentru creșterea copilului, timp de 2 ani, o altă judecătoare are transfer aprobat de către CSM începând cu data de 1 dec, iar un alt magistrat pe pensionează de la 1 ianuarie 2017. 
”Dimensionarea schemelor fără analize aprofundate şi fără perspective pe termen mediu şi lung, măsuri dispuse în mod inconsecvent, nepredictibil cu privire la transferuri, lipsa unei prioritizări în ocuparea locurilor vacante la examenele de admitere în magistratură pentru cei cu 5 ani vechime în funcţii juridice, ignorarea unei situaţii care persistă în timp, toate au concurat la apariţia unor astfel de cazuri.

Probabilul blocaj al Judecătoriei Horezu, probabila sa desfiinţare de facto are consecinţe nu numai pe planul supraîncărcării colegilor de la Judecătoria Rm. Vâlcea spre care se vor îndrepta dosarele în curs şi care şi aşa sunt foarte încărcaţi, instanţa ajungând la limita spaţiului şi în ceea ce priveşte depozitarea arhivei, cu toate eforturile de selecţionare, dar şi pe planul vizând confortul justiţiabilului, acesta urmând să parcurgă distanţe semnificative până la sediul noii instanţei care îi va soluţiona litigiul”, a postat judecătorul Bogdan Mateescu pe Facebook.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella