Handbal feminin, Liga Națională: Ultima reprezentație, la Roman

16 Noi 2016
Handbal feminin, Liga Națională: Ultima reprezentație, la Roman Foto: Dan Lixandru
• HCM speră într-o minune pe terenul moldovencelor

HCM Râmnicu Vâlcea a jucat pe propriul teren în compania echipei lui Tadici, HC Zalău și a avut șansa să își consolideze locul trei al clasamentului, în cazul unui succes. Din păcate, însă, oaspetele au dominat cu autoritate toate cele 60 de minute ale întâlnirii și au plecat din sala polivalentă Traian cu toate cele trei puncte. Înfrângerea le-a aruncat pe vâlcence pe locul 7 al clasamentului, cu o etapă înainte de finalul meciurilor oficiale din acest an. În runda viitoare, elevele lui Constantin Ștefan joacă în deplasare, azi cu HCM Roman și au șanse minime să se întoarcă victorioase sau măcar neînvinse. Asta ar însemna încă un loc mai jos și, mai important, pierderea contactului cu plutonul fruntaș. Este greu de crezut că la finalul acestui sezon iubitorii de handbal din Râmnic pot spera la revenirea în circuitul european, acolo unde a fost echipa de legedă, Oltchim Râmnicu Vâlcea.

”Mergem la Roman să luăm toate punctele”

Antrenorul principal al echipei HCM Râmnicu Vâlcea, Constantin Ștefan consideră că jucătoarele sale nu au mai reușit contra Zalăului, evoluția bună din deplasarea de la Galați. ”Este o înfrângere greu de digerat, era un meci care ne putea ridica în clasament, eram la egalitate de puncte cu Zalăul. Știam că avem un meci disputat, Zalăul este în creștere de formă, a arătat la jocurile anterioare, dar și noi veneam după un meci destul de bun la Galați. Din păcate, fetele nu au reușit să presteze același joc bun în apărare făcut la Galați, nici portarii nu ne-au ajutat foarte mult, pe atac pozițional nu am avut finalizare de la distanță, iar Zalăul a stat grupată pe 6 metri și nu am putut să pătrundem. O victorie meritată a Zalăului, se vede lipsa noastră de omogenitate” a declarat Constantin Ștefan. Tehnicianul echipei noastre așteaptă mult mai mult de la jucătoare în meciul de joi, de la Roman. ”Trebuie să trecem peste această înfrângere, vine meciul cu Roman, este ultimul joc din acest an calendaristic, sperăm să avem o altă abordare și alt tonus de competiție. Acest campionat pare unul deschis oricărui rezultat, putem și noi să mergem la Roman să luam cele trei puncte”.”A fost un meci greu, nu sunt prea multe de spus, trebuie să ne adunăm repede și sper să câștigăm la Roman, să facem acolo un meci mult mai bun” a completat handbalista Cristina Florica.

Programul etapei:
CSM Ploieşti-ACS Corona Braşov
CSM Bucureşti-CSM Unirea Slobozia
CSU Danubius Galaţi-CSM Bistriţa
HC Zalău-CS Măgura Cisnădie
CSM Roman-HCM Rm. Vâlcea
HC Dunărea Brăila-HC Buzău
SCM Craiova-”U” Cluj

Clasament:
1. CSM București 10 27
2. Dunărea Brăila 9 22
3. SCM Craiova 9 16
4. Corona Brașov 10 16
5. HC Zalău 9 16
6. CSM Bistrița 9 15
7. HCM Rm.Vâlcea 9 13
8. Măgura Cisnădie 9 13
9. CSM Roman 9 12
10. U Cluj 9 10
11. Danubius Galați 10 8
12. Unirea Slobozia 9 5
13. Cetate Deva 9 0

Penalizări:
* CSU Danubius Galați (-1pts folosirea unui jucator în stare de suspendare)
* CSM Ploiești (-3pts neprezentare)
Pentru HCM au marcat în acest sezon: Simion - 50, Senocico - 50, Beleska - 32, Adespii - 23, Stoicănescu - 16, Florica - 15, Safta - 20, Gavrilă - 16, Vizitiu - 17, Gomes - 9, Craiu - 6, Khuildi - 6.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Nicu Tănase

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa nicu.tanase@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...