Dezvăluiri INCENDIARE din culisele dosarului CET Govora. Vezi ce spun foștii angajați despre Şova

Dezvăluiri INCENDIARE din culisele dosarului CET Govora. Vezi ce spun foștii angajați despre Şova foto: agerpres

Trei martori în dosarul contractelor de asistenţă juridică de la Centrala Electrică de Termoficare (CET) Govora, foşti angajaţi ai cabinetului de avocatură al lui Dan Şova, le-au povestit, marţi, judecătorilor de la instanţa supremă, cum au plătit şi primit, de-a lungul mai multor ani, câte 5.000 de euro lunar pentru firma senatorului doar pentru că le-a fost oferit un contract cu CET Govora, arată news.ro.

Teodor Voinescu, avocat la firma Savescu, Voinescu și Asociații a povestit cu lux de amănunte despre „schemele” practicate cu societatea CET Govora.

Soția lui i-a spus s-a întâlnit cu Dan Şova, pentru închierea unui contract – abonament lunar cu societatea CET Govora: „Soția mi-a spus că urma să-i plătim 5.000 de euro lunar. Așa a stabilit Sova. S-a încheiat contractul tip abonament. (...) Nu-mi dădea nicio chitanță pentru sumele date. (...) Societatea noastră primea 10.000 de euro plus TVA din care 5.000 îi dădeam Simonei Ciurcu și plăteam taxele. Nu-mi amintesc exact câte plăţi s-au făcut. ”. Cu alte cuvinte după ce avocatul plătea cei 5.000 de euro către Şova, rămânea cu 40% din contractul de 10.000 de euro.

Următorul termen în dosarul CET Govora a fost stabilit pentru 13 decembrie, când vor fi audiați alți martori din dosar. Senatorul Dan Şova a fost trimis în judecată în luna ianuarie în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract intre CET Govora și o firmă de avocatură. Alături de Dan Şova mai este judecat și fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, pentru trafic de influența și abuz în serviciu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...