Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 7 noiembrie 2016

06 Noi 2016
• Ceea ce a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe ca un mare succes al procurorilor împotriva evaziunii fiscale, cu un prejudiciu estimat de peste 10 milioane de euro, s-a fâsâit la mai puţin de 2 luni de zile… • Apariţia lui Eugen Neaţă pe lista pentru parlamentare a PSD Vâlcea a creat un adevărat tsunami în politica din judeţul Vâlcea. • Duelurile verbale din cadrul şedinţelor de Consiliu Local al Primăriei Râmnicu Vâlcea sunt la mare căutare, primarul Mircia Gutău articulându-l de fiecare dată pe vocalul Grig, atunci când acesta sare calul. • În cazul în care Hillary Clinton câștigă alegerile prezidențiale din SUA, va fi prima dată în istorie când doi președinți ai SUA, s-au culcat unul cu celălalt… • American Stonehenge. Un misterios monument megalitic.

• Ceea ce a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe ca un mare succes al procurorilor împotriva evaziunii fiscale, cu un prejudiciu estimat de peste 10 milioane de euro, s-a fâsâit la mai puţin de 2 luni de zile, femeia de afaceri Maria Tudor fiind scoasă de sub control judiciar, iar conturile ei şi ale firmelor deblocate.

Însă, între timp, neajunsurile create firmelor vizate prin imposibilitatea de a mai funcţiona, având conturile blocate ar fi dus la faliment alte afaceri. Şi poate chiar acest lucru s-a dorit, mai ales că în ultimul timp asistăm la o adevărată prigoană a investitorilor români din partea instituţiilor statului. Însă firmele administrate de familia Tudor au rezistat şi iată că acum au conturile deblocate şi pot funcţiona. Ce era important s-a făcut, s-au ridicat măsurile, s-a ridicat sechestrul de pe conturi, astfel ca băncile să nu mai fie reticente, se poate continua activitatea în mod normal.

Deşi pare incredibil, este adevărat, iar cifrele contabile pot fi verificare au fost perioade de timp când firmele administrate de familia Tudor au plătit impozite mai mari decât Oltchimul… cu menţiunea că Maria Tudor a şi plătit impozitele datorate statului.

De asemenea, motivele pentru care nu se justifică acuzaţia pentru transferul hotelului Riviera sunt următoarele: primul se referă la prescripţia penală şi fiscală, după termenul de 8 ani de prescripţie, a fost o dezbatere soluţionată de Înalta Curte a tranşat printr-un recurs în interesul legii şi a spus că calculul prescripţiei se raportează la limitele pedepsei prevăzute de lege, neaplicându-se sporurile de la infracţiunea continuată. Evaziunea fiscală pedepsindu-se cu o pedeapsă de la 2 la 8 ani şi termenul prescripţiei este de 8 ani. Începerea urmării penale în acest caz a fost dispusă după 9 ani.

Un alt motiv este că transferul s-a făcut conform Codului Fiscal, prin hotărâre judecătorească şi conform practicii CEDO atunci când există o hotărâre nu mai poate fi reanalizată, chiar şi din punct de vedere penal pentru că se încalcă principiul securităţii juridice.

Al treilea motiv se referă la faptul că operaţiunea respectivă este scutită de TVA pentru că în momentul intrării bunului respectiv în proprietatea societăţii nu a intrat cu TVA şi atunci nu se poate calcula TVA la transferul mai departe al bunului.

• Apariţia lui Eugen Neaţă pe lista pentru parlamentare a PSD Vâlcea a creat un adevărat tsunami în politica din judeţul Vâlcea. Ştiut fiind faptul că în spatele lui Neaţă se află forţa electorală a lui Mircia Gutău, adversarii politicii au început să şi arunce pe piaţă tot felul de scenarii, unul dintre cele mai populare fiind acela că Neaţă ar putea fi următorul prefect de Vâlcea. Ceea ce n-ar fi rău deloc! Există şi această posibilitate ca în cazul în care Neaţă nu ajunge în Parlament, iar PSD intră la guvernare, acesta să fie luat în calcul ca viitor prefect al judeţului. Deocamdată, toate partidele politice sunt cu armele la picior şi se mobilizează pentru demararea campaniei electorală de săptămâna viitoare.

• Duelurile verbale din cadrul şedinţelor de Consiliu Local al Primăriei Râmnicu Vâlcea sunt la mare căutare, primarul Mircia Gutău articulându-l de fiecare dată pe vocalul Grig, atunci când acesta sare calul. Şi cam are acest obicei. Pe când Grig se visează liderul Opoziţiei din CL, primarul îl aduce pe acesta cu picioarele pe pământ şi îi reaminteşte cam care este valoarea lui politică: undeva în marja de eroare: „Aţi luptat să fiţi la Putere şi aţi ajuns în marja de eroare!”, i-a spus Gutău lui Grig, când acesta începuse să bată câmpii la ultima şedinţă.

De asemenea, Mircia Gutău i-a mai reproşat consilierului local liberal că pentru lucrările din centru datorită unei proaste administrări s-a ajuns de la co-finanţare zero la 80%.

„Mă surprinde că, în celelalte mandate în care aţi fost consilier, nu v-aţi gândit să terminaţi cu lucrările din Centru, pentru care eu, Mircia Gutău, am atras fonduri europene cu cofinanţare de 2 %. În momentul de faţă, datorită bunei dumneavoastră administrări, s-a ajuns la o cofinanţare de aproape 80 % şi dăm bani din bugetul local acolo. Eu proiectul pe care l-am făcut în celelalte mandate – groapa de gunoi de la Feţeni, de 14,5 milioane de euro… cofinanţarea a fost de 2 %, cu… ZERO leu penalitate.

Deci dumneavoastră trebuia să vă gândiţi atunci – bă fraţilor, haideţi să luăm măsuri, să nu dăm atâţia bani din bugetul local, ca să avem şi pentru alte investiţii!”, a spus Mircia Gutău.

• În cazul în care Hillary Clinton câștigă alegerile prezidențiale din SUA, va fi prima dată în istorie când doi președinți ai SUA, s-au culcat unul cu celălalt. În cazul în care Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale din SUA, va fi prima dată în istorie când un miliardar se mută într-o locuință publică eliberată de către o familie de negri.

• American Stonehenge. Un misterios monument megalitic. Ghidul de piatră din Georgia este un monument misterios în care sunt sculptate zece „porunci” pentru o „Nouă Epocă a Raţiunii”. Prima poruncă? Menţinerea populaţiei globale sub 500 de milioane de oameni. Aceste reguli ating subiecte care sunt asociate cu „Noua Ordine Mondială”, inclusiv pentru depopulare masivă, un guvern mondial unic, introducerea unui nou tip de spiritualitate, etc. Ghidul de piatră descrie o lume „ideală” la fel cu cea imaginată şi de societăţile secrete oculte. Monumentul este prin urmare o dovadă a unei legături existente între societăţile secrete, elita mondială şi presiunea pentru o Noua Ordine Mondială.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...