Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 3 noiembrie 2016

02 Noi 2016
• Se apropie decembrie. Din nou se vor face valuri despre cât de asiduu muncesc procurorii în dosarele Revoluţiei. • Iată ce scria, la 14 septembrie, patriotul Victor Ponta despre Maia Sandu, candidata taberei pro-europene de la Chișinău… • Se vede treaba că Dragnea e cu gândul la slănină. • Compania americană Bechtel, cea care a contractat construirea Autostrăzii Transilvania, este acuzată într-o anchetă jurnalistică americană Foreign Policy că a plătit cu bani grei diplomați din SUA… • Plagiatul Laurei Codruța Kövesi este o prețioasă hârtie de turnesol. • Ponta a luat-o și el pe limbaj mistic… • În octombrie 2014, Iohannis s-a prezentat jalnic la prima dezbatere electorală faţă în faţă cu Ponta. • Trimiterea dosarului cu Elena Udrea la Camera Deputaților este pretextul perfect pentru Kovesi să distribuie stenograme diviziei de propagandă…

• Se apropie decembrie. Din nou se vor face valuri despre cât de asiduu muncesc procurorii în dosarele Revoluţiei. După 26 de ani, aceeaşi bătaie de joc faţă de poporul român. Au murit 1500 dintre fii săi, şi nimeni nu e tras la răspundere. Întrebare: România a avut, începând din ‘90 până acum, 11 procurori generali. N-ar trebui oare, ca toţi cei zece (care mai sunt în viaţă), dinaintea actualului, să răspundă pentru faptul că au tărăgănat (unii) sau închis (alţii) dosarele respective? N-ar trebui ca unora să li se taie pensiile de peste sută de milioane, iar alţii să fie scoşi din sistem? Cât de corecţi, de verticali sau de liberi au fost ei în înfăptuirea actului justiţiei?

• Iată ce scria, la 14 septembrie, patriotul Victor Ponta despre Maia Sandu, candidata taberei pro-europene de la Chișinău, care a luat peste 38% din voturi: „Secta şi Propaganda Talibană din România tot promovează o duduie (o variantă la fel de ciudată şi ipocrită a Monicăi Macovei) - evident fără nicio şansă - care însă în funcţie ar face mai mult rău decât Armata Roşie!”. „Mai rău decât Armata Roșie”... deci votați cu rusofilul Dodon. Patrioți cu licență de la Moscova: Ponta, Ghiță, PRU...

• Se vede treaba că Dragnea e cu gândul la slănină. Promite mai nou ajutor pentru îngrăşarea porcului. De acum înainte toţi porcii să ştie cine le umple troacă. Înainte de asomare, ultimul guiţat al porcilor va fi în onoarea marelui lor binefăcător... Oare nu ştie că porcul nu se îngraşă în ajun? Nu-i pasă de ce o să zică boii, berbecii şi ţapii, lăsaţi la cura de slăbire? Oricum, îi sfătuiesc crescătorii de porci să nu se bucure degeaba, că după ce va ajunge la putere va inventa el ceva, vreun impozit pe şorici, caltaboş şi slănină. După un asemenea anunţ e clară treaba. Porcii votează cu PSD. P.S.: A nu se înţelege că cine votează cu PSD este porc. Dar nu se ştie ce soarta îl aşteaptă.

• Compania americană Bechtel, cea care a contractat construirea Autostrăzii Transilvania, este acuzată într-o anchetă jurnalistică americană Foreign Policy că a plătit cu bani grei diplomați din SUA pentru a câștiga contracte bănoase în mai multe state aflate în Europa de Est. „În România, Bechtel a negociat direct cu Guvernul şi a semnat un contract fără licitaţie, în 2003, pentru modernizarea reţelei aproape inexistente de autostrăzi a ţării. Valoarea contractului: 2,7 miliarde de dolari. Proiectul s-a transformat însă într-un coşmar lung de zece ani pentru ambele părţi, plin de întârzieri, certuri şi acuzaţii de corupţie şi proastă administrare”. Potrivit unei analize a Economist Intelligence Unit, Bechtel a livrat 12,5% din drumul pe care se angajase să-l construiască. A încasat totuşi 64% din valoarea contractului, reziliat în mai 2013.

• Plagiatul Laurei Codruța Kövesi este o prețioasă hârtie de turnesol. Căci a fost destul ca subiectul să fie deschis pentru ca figurile publice și ziariștii sau bloggerii cu ștaif să se coloreze puternic în chipuri specifice. Astăzi avem pur și simplu la dispoziție o hartă precisă a agenților de influență, a naivilor, a captivilor sau a demnitarilor care au motive de îngrijorare. Se înțelege că stau bine delimitați și aceia care au de profitat de pe urma acestui scandal și care l-au stimulat copios, dar în privința lor nimeni nu a avut niciodată vreo îndoială. Ei se oferă de la sine, apar la televiziune, dau declarații la Parchet și nu se pune problema unei „deconspirări”. Mult mai interesant decât subiectul în sine al plagiatului a devenit modul în care o întreagă rețea acoperitoare a fost activată pentru a înăbuși scandalul care atinge punctele cheie ale puterii politice.

• Ponta a luat-o și el pe limbaj mistic: „Cei care comit acest păcat absolut vor fi pedepsiți de Dumnezeu”. Păcat absolut? E clar că vine pușcăria. Probabil mai puțini ani, totuși, decât doamna care s-a înscris la Teologie: cu cât ești mai pios, cu atât e dosarul mai nasol. Cu cât trec mai des pe la DNA, cu atât îi loveşte mai puternic revelaţia divină... S-ar putea spune că DNA e trimisul Celui de sus pe pământ pentru îndreptarea păcătoşilor.

• În octombrie 2014, Iohannis s-a prezentat jalnic la prima dezbatere electorală faţă în faţă cu Ponta. Oameni care erau radical anti-PSD l-au criticat dur, dar nimeni nu i-a pus la zid pentru asta. Dimpotrivă, Iohannis a înţeles, a învăţat şi, în final, m-a scos şi pe mine din cochilie, deşi ştiam destul de bine ce votez. Nu cred în eficienţa unei campanii în care îi înjuri ca la uşa cortului, într-un limbaj pe care nu l-am mai întâlnit decât la secta lui Mircea Badea, nu pe pesedişti, ci pe cei din aceeaşi tabără care, uneori, mai cârtesc. La 11 decembrie, cheia va fi mobilizarea, exact ca la Iohannis. Când tabăra anti-PSD oferă spectacolul stalinist al înecării în insulte grosiere şi scuipături a oricărei forme de disidenţă, singurul care are de ce să se bucure e Dragnea.

• Trimiterea dosarului cu Elena Udrea la Camera Deputaților este pretextul perfect pentru Kovesi să distribuie stenograme diviziei de propagandă, dând vina pe parlamentari, acum când „sursa” cucuveaua mov a fost devoalată şi compromisă. Un circ cu stenograme şi documente manipulatoare, de cancan, ar putea acoperi, măcar temporar, scandalul plagiatului, al vizitelor la Ghiță acasă şi al cucuvelei mov. Chiar şi aşa, Koveşi are obligația să clarifice suspiciunile care circulă public la adresa ei!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...