DE NECREZUT: Firmele de deszăpezire se bat pe judeţul Vâlcea

DE NECREZUT: Firmele de deszăpezire se bat pe judeţul Vâlcea FOTO: www.masinisiutilaje.ro
Dacă anul trecut judeţul Vâlcea se afla într-o situaţie fără precedent, întrucât Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) avea încheiat contract de deszăpezire, în luna decembrie, doar pentru zona Voineasa, acum situaţia stă total opus. Nu mai puţin de zece firme de deszăpezire s-au prezentat la licitaţie, pentru judeţul Vâlcea. În acest an, licitaţia are la bază un contract multianual, pe o perioadă de 4 ani de zile. Deocamdată nu s-a stabilit firma câştigătoare a licitaţiei, deoarece au fost depuse constataţii, şi în prezent se aşteaptă decizia judecătorilor. Urmează că până în data de 15 noiembrie să se încheie contractul cu firma de deszăpezire câştigătoare.

De 3 ani de zile, în Vâlcea, CNADNR se joacă de-a alba-neagra cu nisipul din materialul antiderapant

În ceea ce priveşte situaţia materialelor antiderapante situaţia este una mai complicată, deoarece din 2013, CNADNR a decis ca pe drumurile naţionale să nu se mai acţioneze cu material antiderapant format din nisip şi sare, dorindu-se înlocuirea nisipului cu un produs ecologic sau clorură de Calciu.

Se pare că în judeţul nostru, această hotărâre a rămas mai mult la stadiul de teorie. Practic, în ultimii 3 ani, tot compania, cu acordul Ministerului de Transporturi, a permis folosirea nisipului în lipsa înlocuitorilor. Chiar dacă iarna bate la uşă, la munte chiar şi-a intrat pe deplin în drepturi, până în prezent, aceste produse ce au menirea de înlocuire a nisipului nu au fost achiziţionate. Nici anul trecut situaţia nu a fost una roz. La un necesar de 25 de tone s-au primit doar 5 tone, astfel că din data de 25 noiembrie, compania a “dat liber” la folosirea tradiţionalului nisip. Aşadar, după cum se vede, încurcate-s căile Domnului în “grădina” Secţiei Drumurilor Naţionale Vâlcea!

Având în vedere că această situaţie a fost prezentată în cadrul şedinţei Comandamentului de iarnă, desfăşurată la Instituţia Prefectului, în data de 2 noiembrie, prefectul Radu Renga a declarat că va informa Ministerul de Interne şi Secretariatul de Stat pentru Situaţii de Urgente, despre existenţa acestei probleme, pentru a fi luate toate măsurile necesare rezolvării acesteia.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...