Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 31 octombrie 2016

30 Oct 2016
• De 20 de ani, Liviu Dragnea ţine Teleormanul într-o sărăcie crâncenă şi blochează orice investiţie străină. • În ‘45 ne-au bătut, ne-au omorât şi ne-au luat ţara şi pământurile. Am fost grânarul Europei! • Gazetarului nu-i este permis să asiste spectator indiferent la zbuciumul de fiecare zi al vieţii sociale, să înregistreze pasiv variatele aspecte… • Din înregistrările apărute în urmă cu câteva luni, junele naționalist Bogdan Diaconu îl caracteriza - într-o convorbire cu un apropiat - pe Ponta ca fiind instabil, având probleme fizice. • ANUNŢ! De profesie prim-ministru, caut partide care să mă urmeze, să-mi propună nume de miniștri pe care să-i bag în guvernul meu. • Julien a reușit să-l umilească pe Brâncuși, ratând cu zâmbetul pe buze subscripția publică pentru achiziționarea lucrării “Cumințenia Pământului“. • În plină campanie electorală din R. Moldova, acum două săptămâni, un marș al tinerilor unioniști din România și Republica Moldova se încheia cu acțiunea în forță a jandarmilor care îi băgau în dube pe organizatorii unioniști. • La un an de la Colectiv, Ambasada SUA și-a schimbat coperta de pe Facebook.

• De 20 de ani, Liviu Dragnea ţine Teleormanul într-o sărăcie crâncenă şi blochează orice investiţie străină. Şomajul este aproape dublu faţă de media pe ţară, sunt 17 pensionari la 10 angajaţi, iar în 2015 PIB-ul judeţului a scăzut, o adevărată performanţă în condiţiile în care România a înregistrat o creştere de 3,7%, dacă reţin corect. Nimeni nu i-a spus nimic lui Dragnea, nimeni, dar sar toţi şacalii pe Nicuşor Dan pentru că a arătat ceea ce era evident. Ce a realizat Dragnea în Teleorman: - totalul investiţii străine, 62 milioane de euro, locul 36 pe ţară; - şomaj, peste 10%, aproape dublu faţă de raţă la nivel naţional. Locul I pe ţară - cea mai mare rată de depopulare la nivel naţional; - ultimul loc din ţară la sosiri turişti străini; - scădere economică, în 2015, de 2,1% (România, creştere de 3,7%); - producţia industrială a scăzut în 2015 cu 17,1%! - exporturile au scăzut cu 20% în primele 10 luni din 2015, faţă de perioada similară din 2014. Să ne imaginăm cum va arăta economia României dacă Dragnea ajunge premier.

• În ‘45 ne-au bătut, ne-au omorât şi ne-au luat ţara şi pământurile. Am fost grânarul Europei! Acum mâncăm legume injectate şi mezeluri vopsite. Leul era mai valoros decât francul francez! Ciuma Roşie ne-a omorât intelectualii, i-au băgat în închisori şi i-au dus la canal, peste 200.000 de gospodari ai satelor. Timp de 40 de ani am muncit sub ei. După 1990 din comunişti s-au transformat, nemernicii, în capitalişti. Au distrus tot. Acum cerşim pe la porţile Europei, pentru a muncii! Cum măi oameni buni … tot pe ei îi vreţi? Sau împănat în toate partidele, dar buba rea este în PSD, oameni buni. Până ce acest partid PSD nu va dispare, va fi amar şi jale. Eu o să mă duc, dar ce lăsaţi voi copiilor voştri după 25 de ani de procomunism? Bunele Dumnezeu! Fă ca mămica mea şi tăticul meu să vină acasă din Italia … nu mai vreau să stau singură… Te rog mult Tăticule Ceresc, cu sufleţelul meu… Promit că o să fiu cuminte!

• Gazetarului nu-i este permis să asiste spectator indiferent la zbuciumul de fiecare zi al vieţii sociale, să înregistreze pasiv variatele aspecte: el trebuie să trăiască cu intensitate, să participe impetuos la toate întâmplările din care se ţese pânza misterioasă a istoriei. Unicul lui judecător, fără drept de apel, este cititorul. Un scriitor se poate consola de insuccesul momentan, gândindu-se la sentinţa postumă a generaţiilor viitoare care revizuiesc toate judecăţile contemporanilor. Unui gazetar nu-i este îngăduită această iluzie. (Pamfil Şeicaru).

• Din înregistrările apărute în urmă cu câteva luni, junele naționalist Bogdan Diaconu îl caracteriza - într-o convorbire cu un apropiat - pe Ponta ca fiind instabil, având probleme fizice. Până aici, de acord. Le zice bine. Numai că, ulterior, cel care voia să-i pună partidul pe tavă lui Ponta, a împânzit Bucureștiul cu corturi pe care scrie mare: PRU susține Ponta premier. Adică, ne propune un labil psihic premier. Vă daţi seama ce partid, serios, naţionalist-luminat este partidul alor Diaconu, Ghiţă, Palada? Cât de stabili sunt ei? Şi cât de stabili sunt şi cei care-l vor vota? La fel ca Ponta.

• ANUNŢ! De profesie prim-ministru, caut partide care să mă urmeze, să-mi propună nume de miniștri pe care să-i bag în guvernul meu. Cum? Să vin la voi să candidez? Noooooo...!!! La voi e mizerie, nu mă bag eu în mocirlă. Şi nici nu pot să mă cobor să alerg eu în campanie prin orașe, comune și sate. Dacă vreți așa, bine. Că voi oricum n-aveţi pe cineva cu faţă de prim-ministru. Dacă faceți nazuri, mă-ntorc la Bruxelles. Atunci să vedeţi cum mătura cu voi PSD-ul lui Dragnea, Ponta, Firuţa şi Olguţa.

• Julien a reușit să-l umilească pe Brâncuși, ratând cu zâmbetul pe buze subscripția publică pentru achiziționarea lucrării “Cumințenia Pământului“. Măcar o scuză publică pentru rateu și din respect pentru opera lui Brâncuși putea fi. Werner n-a vrut să se lase mai prejos și s-a așezat cu fundul pe una din operele capitale ale lui Brâncuși, “Masa Tăcerii”. După ce a înțeles mârlănia, măcar un îndemn pentru copii să nu facă precum domnia sa putea fi. Pe oamenii aceștia, oare, nu-i învață nimeni bunul simț? Adică, atunci când nu ești sigur că o subscripție publică va reuși, nu o lansezi pentru a nu prejudicia valoarea operelor artistului, respectiv faptul că pe o capodoperă nu te așezi cu fundul, chiar dacă este din piatră.

• În plină campanie electorală din R. Moldova, acum două săptămâni, un marș al tinerilor unioniști din România și Republica Moldova se încheia cu acțiunea în forță a jandarmilor care îi băgau în dube pe organizatorii unioniști. Incidentul a fost crunt exploatat în favoarea sa de candidatul antiunionist și pro-rus Igor Dodon. Astăzi, constatăm că, pentru prima dată după mulți ani, Guvernul României nu pune la dispoziția tinerilor moldoveni care studiază cu burse de stat în România biletele de transport pe CFR pentru a le înlesni deplasarea în orașele unde sunt organizate secții de votare. Problema este că acest lucru a dat o a doua lovitură candidaților unioniști și pro-europeni de la Chișinău, pentru că marea majoritate a tinerilor care învață în România sunt și unioniști, și devotați valorilor europene. Și atunci cum să crezi în coincidențe?

• La un an de la Colectiv, Ambasada SUA și-a schimbat coperta de pe Facebook. „Tragicul incendiu care putea fi prevenit”, spune ambasada. Patrioții Ponta și Bănicioiu, tac. Nici Arafat nu consideră că ar avea ceva de spus, așa, ca să se elibereze sufletește...

Ponta se ține de glume de grădiniță cu Iohannis, iar Băniciou aniversează pe plajele din Cuba. Nici un regret.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...