CUTREMUR în Nordul Italiei! Oameni striviți de clădirile prăbușite chiar și în biserici (FOTO - VIDEO)

Italia trece din nou prin clipe groaznice, după ce, un cutremur mai puternic decât cel de la Amatrice, a lovit centrul acestei țări, în zona Ascoli, specialiștii estimând că acesta s-a produs la o adâncime de 108 lometri. Presa din Italia relatează că seismul a avut o magnitudine de 7,1 şi că a durat în jur de un minut.

Autoritățile au luat decizia de a închide metroul din Roma, pentru a se putea verifica infrastructura. Cutremurul a avut loc în aceaşi zonă în care s-au produs şi seismele din 24 august şi cel de miercurea aceasta.

În cursul zilei de sâmbătă, în jur de 20 de replici s-au produs în centrul Italiei, la câteva zile de la seria de seisme puternice care au trezit teama în rândul locuitorilor din această regiune privind posibilitatea producerii unui cutremur de amploarea celui din luna august, care s-a soldat cu aproape 300 de victime.

”Martori ai seismului de duminică dimineaţă au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici, s-au prăbuşit peste persoane aflate înăuntru, relatează La Repubblica.

În una dintre bisericile prăbuşite se aflau în jur de 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminică.

La Norcia s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai mulţi călugări, dar şi credincioşi, iar la Amatrice cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături. „Totul s-a prăbuşit, văd coloane de fum, este un dezastru“, a spus primarul din Ussita, unde centrul istoric a fost evacuat în totalitate.

Primarul din localitatea Castelsantangelo din centrul Italiei a declarat că în localitatea pe care o administrează s-au prăbuşit numeroase clădiri. “Mi s-a spus că există clădiri prăbuşite, că este un dezastru! S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpăţânaţii care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopţii”, a declarat edilul.

Localităţile cele mai apropiate de epicentru sunt Castelsantangelo, Norcia şi Preci”, arată adevarul.ro.

Vom reveni cu amănunte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...