Prefectul Radu Renga ia atitudine în cazul elevului înjunghiat la liceul "General Magheru"

Având în vedere incidentul petrecut în data de 26.10.2016, în incinta Liceul Tehnologic ”General Magheru” din municipiul Râmnicu Vâlcea, în urma căruia un elev a fost înjunghiat, prefectul Radu Renga a convocat de urgență Grupul de monitorizare a măsurilor de asigurare a protecției unităților școlare, a siguranței elevilor și a personalului didactic din județul Vâlcea.

În cadrul acestui grup s-a dispus o serie de măsuri cu caracter urgent pentru prevenirea unor cazuri similare atât în cadrul aceluiași liceu, cât și în celelalte unități școlare din județ, dintre care amintim:

• Efectuarea unei anchete interne de către Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea;
• Intensificarea misiunilor de patrulare a echipajelor de poliție locală și jandarmi în zona unităților școlare;
• Organizarea unei întâlniri a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea cu directorii unităților de învățământ în scopul de a identifica elevii predispuși la un comportament violent din fiecare unitate școlară, despre situația fiecăruia dintre aceștia, urmând a fi informate conducerile Inspectoratului Județean de Poliție și ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.
• Prezentarea cazului petrecut în data de 26.10.2016 de către ofițeri specialiști din Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea în cadrul activităților de prevenire desfășurate în unitățile școlare din județul Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...