Exploatarea de calcar de la Costeşti, în atenţia prefectului Radu Renga

În cadrul unei conferinţe de presă, prefectul de Vâlcea, Radu Renga a adus în discuţie exploatarea de calcar din zona Arnota-Costeşti. Acesta a declarat că în zona respectivă, exploatarea calcarului se va sfârşi undeva la finalul anului 2018. În acest sens, a avut o întâlnire la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu ministrul Cristiana Pașca-Palmer. Alături de prefectul de Vâlcea s-au aflat şi reprezentanţii Salrom şi cei ai Minierei Vâlcea. Discuţiile în cadrul acestei întâlniri, au avut ca prim-plan extinderea zonei de exploatare a calcarului.

“Undeva în 2004, atunci când România se pregătea de aderarea la Uniunea Europeană, şi atunci când Aria Protejată Buila Vânturarița s-a constituit, dintr-o eroare, în aria în care urma să se extindă exploatarea minieră şi pentru care exista autorizare de exploatare, 16 ha au fost incluse în Parcul Naţional. Am luat legătura cu Ministerul Mediului, Pădurilor şi Apelor, cu doamna ministru Palmer, dânsa a avut toată deschiderea, a înţeles despre ce este vorba şi ne-a rugat să facem un proiect de hotărâre de Guvern, evident cu o notă de fundamentare.”, a declarat prefectul în cadrul conferinţei de presă.

Acesta a mai subliniat că este extrem de important ca acest proiect de exploatare ale celor 16 ha să fie aprobat cât mai repede. Motivul îl reprezintă faptul că pregătirile (tasările şi realizarea căilor de acces) pentru extragerea propriu-zisă de calcar pot dura până la doi ani şi nu imediat după aprobarea proiectului.

În cazul nerezolvării situației de suprapunere a celor două perimetre, exploatarea calcarului va deveni imposibilă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...