Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 20 octombrie 2016

19 Oct 2016
• Face ce face şi anonima politic Zvetlana Preoteasa, vâlceancă de origini, scoate iar capul în campania electorală. • În 26 de ani de presă, am văzut o singură campanie în care s-a discutat un proiect concret, care apoi a fost îndeplinit: 2004, introducerea cotei unice, susţinută de Alianţa D.A. Atât. • Deşi ştim că nu este adept al consumului de băuturi alcoolice decât arareori, l-am invita la un pahar de whisky pe liderul ALDE Vâlcea – ing. Dumitru Lovin. • Când Dacian Cioloș ne spune „Avem nevoie să continuăm îmbunătățirea și repunerea pe fundamente etice a sistemului universitar”, eu întreb: dar de ce nu ați tăiat/ redus finanțarea de la buget a academiei lui Oprea, ASSN? • Tot mai mulţi ziarişti se leagă de firmele de presă care încearcă să facă şi alte activităţi productive (legale) în afară de presă. • DNA, care are în lucru circa 7800 de dosare, a solicitat, la începutul anului, 120 de polițiști judiciari.

• Face ce face şi anonima politic Zvetlana Preoteasa, vâlceancă de origini, scoate iar capul în campania electorală. Ea va reprezenta ALDE în competiţia din diaspora pentru Senat, în alegerile la Parlamentare. Sigur, doamna asta a făcut ceva în scaldă când era bebeluşă. Are noroc cu găleata mare. Fără studii complete, a ajuns mare conducătoare în Ministerul Educaţiei, ţuţăr de renume în PNL, serviciu la capitală şi avantaje ca la 20 de ani, deşi a îmbătrânit bine. Dar mai ştii ce poate face? Oricum, că a plecat la alt partid, nu va căpăta renumele de „Regina canapelelor”, concurând-o pe G(hi)orghiu - Dej…

• În 26 de ani de presă, am văzut o singură campanie în care s-a discutat un proiect concret, care apoi a fost îndeplinit: 2004, introducerea cotei unice, susţinută de Alianţa D.A. Atât. Aş vrea să văd şi eu, în campania asta, un obiectiv curajos, asumat. De exemplu, eliminarea pensiilor speciale. De exemplu, privatizarea pilot a unui spital de stat. De exemplu, desfiinţarea monopolului CNAS. De exemplu, demilitarizarea SRI, aşa cum este în toate statele UE. Gargară care să ţină la nucleul dur al alegătorilor tăi e uşor să faci. Să ai curaj să îşi asumi şi măsuri controversate, asta e imposibil din câte pare.

• Deşi ştim că nu este adept al consumului de băuturi alcoolice decât arareori, l-am invita la un pahar de whisky pe liderul ALDE Vâlcea – ing. Dumitru Lovin. Şi nu numai pentru ce postează pe Facebook din istoria uitată a ţării noastre, ci şi pentru că a aruncat neghina urât mirositoare din partid, pe Ion Nicolae – Dinţişor. Acesta, după o plimbare politică prin 7 partide, a poposit temporar şi în bătătura ALDE, condusă de domnul Lovin. Eram siguri că Dinţişor va încerca să pună şaua şi pe acest partid, dar a fost observat. Fiind plin de bani (Frâncu şi PNL-ul să trăiască!), se crede şi inteligent, punând la cale tot felul de miş-maş-uri revoltătoare. Crezând că şi la acest partid poate face bani de la „enoriaşii politici”, prin încăierare şi promisiuni, a fost descoperit şi a primit un nou şut-popou de l-a aruncat în fundul curții. De acum, mai are un singur partid care-l poate găzdui: Partidul Romilor. Dar are el curaj să se contreze cu etnia care-i ştie pe travestiţi? Aiurea. Știe că „ai lui” dacă-i prind pe travestiți cu miş-maş-uri îi bagă la săpun de casă. Aşa că stă mai bine pe lângă primari, ca diriginte de şantier, cu un salariu de 300 de milioane lunar. De unde se poate trage concluzia că nu-i suficient să ai bani, îţi mai trebuie şi minte, cultură generală şi caracter. Arasel, ceucă!

• Când Dacian Cioloș ne spune „Avem nevoie să continuăm îmbunătățirea și repunerea pe fundamente etice a sistemului universitar”, eu întreb: dar de ce nu ați tăiat/ redus finanțarea de la buget a academiei lui Oprea, ASSN? Și a tuturor „academiilor” înființate de Caty Andronescu et. Co, unde se sifonează sume impresionante pentru subvenționarea unor impostori. Se putea rezolva prin ordonanța de rectificare a bugetului. Ok, hai să vedem de ce sume va dispune ASSN în proiectul de buget pe 2017, care ar trebui prezentat, potrivit legii, în noiembrie. Dâncu, sociolog de Guiness Book - un exit poll cu eroare de 13% - este membru fondator al academiei lui Oprea și profesor la academia de plagiatori a SRI. Aceasta e alternativa PSD la Cioloș. De fapt, dacă te uiți mai atent la discursurile din ultimele zile ale lui Cioloș și Dâncu, vezi aceeași gargară centrată pe centenarul unirii. 90% din mesajele lor se suprapun. Doamnelor, ăștia sunt înțeleși. Avem guvern și în 2017.

• Tot mai mulţi ziarişti se leagă de firmele de presă care încearcă să facă şi alte activităţi productive (legale) în afară de presă. Am făcut un clasament al reclamagiilor şi am constatat – ca unitate comună – că aceştia nu au făcut nimic în viaţa lor de până acum, nu au nimic notabil la activ, doar scandaluri în crâşme şi campionate de sticlism precizie. Acum, după ce au epuizat registrul reclamaţiilor cu deratizările, utilizarea (legală) a unor buldozere în activităţile desfăşurate în instituţiile statului, etc. și alte activități, au început să se lege şi de copii unora și altora. Reclamagii ăștia sunt rapandule care nu au copii şi nici Dumnezeu nu le va da vreodată, fie din cauză că au ajuns la menopauză, fie că stropesc prea mult pereţii în baie. Pe această cale îi informăm pe idioți/idioate că, în această iarnă va veni zăpadă mare şi firmele de presă cu buldo-excavatoare în proprietate vor contracta activităţile de deszăpezire cu primăriile judeţene. „Curajoşilor”, ia de reclamaţi voi că facem activităţi legale şi mai gândiţi-vă la ce puteţi face şi voi în afară de porcării, miasme urât mirositoare şi valuri de rahat!

• „Toate instituţiile de forţă din România, care au făcut nelegiuiri, vor răspunde. Să fie foarte clar că aceşti oameni vor răspunde. Că nu vor răspunde azi, că nu vor răspunde mâine, dar vor răspunde peste nişte ani. E vorba de ceea ce se întâmplă în România, începând de la arestările astea, pur şi simplu aşa, haiduceşti, şi au desfiinţat familii şi au nenorocit tot felul de oameni şi după aia să se dovedească că au fost colegi care au câştigat în instanţă. Până s-a dovedit că el este nevinovat, a trecut prin nişte traume şi el, şi familia. Eu cred că pentru tot ce s-a întâmplat în aceşti ultimi ani, unii vor trebui să răspundă. Chiar dacă unii dintre politicieni se duc la arest, vor ieşi afară din arest şi ne vom ocupa şi vom menţine aceste procese pentru a spune lucruri reale şi cum ar fi trebuit să se întâmple în această ţară. Totul este un circ”, a declarat Vanghelie pe holurile instanţei supreme.

• DNA, care are în lucru circa 7800 de dosare, a solicitat, la începutul anului, 120 de polițiști judiciari. În septembrie, DNA primise 40 de poliţişti judiciari. În platforma aceea minunată, domnul Cioloș îndeamnă cetățenii să nu mai dea șpagă - de parcă unul care se duce cu copilul bolnav în spital ar avea multe opțiuni - dar eu aș fi preferat să văd că se angajează să asigure resursele necesare funcționării DNA. Probabil se supăra PSD-ul și nu numai, dar nu cred că domnului Cioloș i-ar fi păsat, nu?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...