Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 17 octombrie 2016

16 Oct 2016
• Talcul ascensiunii în politică a lui Mircea Geoană nu poate fi înţeles fără a menţiona… • Revoluţia din România a fost o piesă de teatru scrisă de autori străini, cu regizori străini, actori predeterminaţi de posturile străine de propagandă şi cu populaţia nemulţumită pe post de figuraţie… • Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi unul dintre ţeparii României, pe care părinții, când era mic, îl îmbrăcau în fetiță, este ovreiaș. • Mi s-a reproşat că, în cadrul acestei rubrici mult urmărită, folosim „expresii dure”, „de cartier” și multiple epitete deranjante ce pot fi asimilate insultelor. • Antena3, împreună cu activul de partid al PSD, au inventat denumirea - porecla „băsişti”… • Crede cineva că Churchill sau De Gaulle, Mitterrand sau Helmut Schmidt, John Kennedy sau chiar socialistul Hollande au făcut vreodată campanie electorală cu ulei şi mălai… • Șeful ANAF s-a dus la Antena 3 și a dat explicații cum de și-a permis să confiște sediul Intact, iar Stoiceasca l-a muștruluit… • Dragnea, despre şeful Consiliului Fiscal…

• Talcul ascensiunii în politică a lui Mircea Geoană nu poate fi înţeles fără a menţiona faptul că el este fiul fostului şef al Comandamentului Apărării Civile din România, generalul Ioan Geoană, cel care, în decembrie 1989, deţinea planurile subteranelor Capitalei prin care se ascundeau „teroriştii” lui Ion Iliescu.

• Revoluţia din România a fost o piesă de teatru scrisă de autori străini, cu regizori străini, actori predeterminaţi de posturile străine de propagandă şi cu populaţia nemulţumită pe post de figuraţie. Aceasta nu a fost niciodată o controversă întrucât, din punct de vedere istoric şi politic, este cert că momentul ’89 reprezintă o lovitură de stat în care factorul militar a avut un rol hotărâtor în înlăturarea conducătorilor regimului dictatorial. Nu poate fi o revoluţie pentru că nu a fost organizată conform unui plan prealabil intern de acţiune pentru preluarea puterii. Întâlnirea de la Malta a dat undă verde dispariţiei Cortinei de Fier şi reformării guvernelor din Europa de Est, urmările fiind cele pe care le simţim acum pe pielea noastră.

• Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi unul dintre ţeparii României, pe care părinții, când era mic, îl îmbrăcau în fetiță, este ovreiaș. Nu, nu este discriminare! Altfel cum să-i spui unui astfel de personaj ridicol, ajuns prin fraudă din nimic mare șmecher mafiot? Nici nu ştim dacă este evreu. Dar modul lui de „funcţionare” îl face să fie astfel catalogat. Udrea, o insipidă ordinară, „salteluţă” scoasă la produs în tinerețe, săgeata clanurilor țigănești, dacă o numești doamnă jignești automat milioane de românce oneste și muncitoare, care da, sunt doamne.

• Mi s-a reproşat că, în cadrul acestei rubrici mult urmărită, folosim „expresii dure”, „de cartier” și multiple epitete deranjante ce pot fi asimilate insultelor. Este o prostie ce se susține. Etichetele atribuite nu sunt epitete deloc, sunt atribute de stare. Vedeți insulte unde nu sunt deoarece mintea v-a fost golită de sensuri, vi s-a indus o semnatică comunistoidă, derivat Leninist - de altfel și vi s-a deformat spiritul critic. Limba română, atât de nuanțată și bogată în sensuri, poate fi îngrădită de către cine? Probați-mi și mie de unde și până unde numele unei etnii - țigan - de exemplu, sau evreu - este o insultă? Cine v-a învățat așa ceva? Vreun „expert” penal ca Păun - de la Partida Romilor, ciorditor de fonduri europene, vreun „lingvist” ca Maximilian Katz, specialist în șmen pe duty free-uri? E regretabil să vedem cum vă sunt sucite mințile și criteriile de niște personaje demne de oprobriu, infractori de cea mai joasă speță, care au ocupat prin mârșăvie și cu voia unui Sistem corupt, murdar și anti-românesc poziții și voce publică.

• Antena3, împreună cu activul de partid al PSD, au inventat denumirea - porecla „băsişti”, atribuită batjocoritor celor care îl mai susţin pe preşedintele Traian Băsescu, tuturor celor care sunt „mirosiţi” că n-ar fi adepţi fideli ai mitomanului-plagiator - măscăriciul Viorel, aurolac din gara Montparnasse - Paris. În antiteza, „băsiştii” au inventat denumirea - porecla „ceauşişti”, dată activiştilor-politruci, susţinătorilor şi simpatizanţilor PSD.

• Crede cineva că Churchill sau De Gaulle, Mitterrand sau Helmut Schmidt, John Kennedy sau chiar socialistul Hollande au făcut vreodată campanie electorală cu ulei şi mălai, cu daruri către Biserică sau cu autobuze pentru şcoli? Avem un motiv în plus să observăm că România e altfel. Trăim, s-ar zice, în tradiţia iarmarocului. Totul e de vânzare, totul se poate cumpăra. Târgul se face deschis, la vedere, fără mari manevre de camuflaj, fără ruşine. Se confecţionează legi care să garanteze simpatia părinţilor cu progenituri leneşe, amnistii financiare pentru oameni cu totul neglijaţi până mai ieri, declaraţii patriotice de circumstanţă, asezonate cu vizite pioase pe la icoane şi moaşte. Pe scurt, electoratul e tratat ca o masă de pomanagii şi de fraieri. Iar el, de voie, de nevoie, mai în glumă, mai în serios, se comportă ca atare. Mai nu vrea şi mai se lasă. În fond, de vreme ce cam toate partidele ultimilor 26 de ani au procedat la fel, înseamnă că aşa e jocul. Filozofia autohtonă a istoriei îşi confirmă, iarăşi şi iarăşi, principiile, exprimabile, de altfel, prin doar două axiome fatale: „N-ai ce-i face!” şi „Asta-i situaţia!”.

• Șeful ANAF s-a dus la Antena 3 și a dat explicații cum de și-a permis să confiște sediul Intact, iar Stoiceasca l-a muștruluit, arătând că plătește 26.000 de euro pe lună pentru paza clădirii. În rest, nici un cuvânt despre rata de recuperare a prejudiciilor din dosare. ANAF tace ca porcu-n păpușoi pe tema asta, lăsând publicul să înjure DNA. Răspunsul este simplu: pentru că noul regim (Iohannis, Cioloş, Nicuşor Pluguşor, SRI, DNA, posibil SOROŞ) se simte bine cu A3 şi trebuie să-l menajeze pe domn profesor Voiculescu zis „not a peny sir”. Singurul conducător care nu a făcut compromis cu A3 este Băsescu şi mulţi mor de ciudă că aşa este.

• Dragnea, despre şeful Consiliului Fiscal: „Domnul Ionuț Dumitru dădea avize pozitive Guvernului Boc și la tăierea de salarii și la creșterea TVA”. Fals: Tăierile de care tot vorbeşte PSD s-au produs în mai 2010. Consiliul Fiscal a fost ales de Parlament în 29 iunie 2010, iar primul raport al CF apare în august 2010 şi e foarte critic cu rectificarea propusă de guvernul Boc. Nu-i nimic, mai greşeşte omul. La puşcărie o să aibă timp să se documenteze, acum e ocupat să facă guverne.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...