A murit tatal ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului

Durere mare în sufletul Arhiepiscopului Râmnicului, IPS Varsanufie. Tatăl Înaltpreasfinţitului Părinte, Petre Vasile Gogescu, un om blând, milostiv și iubitor de Dumnezeu, a trecut la cele Sfinte. Acesta s-a născut la data de 11 martie 1946 în București. A fost singur la părinți și a crescut cu frică de Dumnezeu și iubire de patrie, astfel ca mulți ani ai vieții sale i-a închinat slujirii armatei române.

În anul 1966 s-a căsătorit cu tânăra Domnica şi au avut împreună un fiu, Valentin, care astăzi este Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.

„Dintre toate virtuțile sale, poate cea mai importantă a fost aceea că și-a educat fiul cultivând aceleași valori pe care le primise de la părinții săi, insuflându-i acestuia dragostea față de Dumnezeu, Biserică și neam, rezultatele fiind vizibile încă de timpuriu, iar astăzi fiul său este arhipăstor de suflete, îndrumând preoții, monahii și credincioșii pe calea mântuirii.

În ultima parte a vieţii sale pământeşti, domnul Petre Vasile Gogescu a fost încercat de o grea suferință care a constituit de fapt crucea vieții lui. În boală, pe patul de spital și în multe încercări, a înţeles că această suferință era de fapt o pregătire pentru întâlnirea cu Mântuitorul Iisus Hristos, Domnul vieții veșnice.” se arată în mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...