VIDEO ŞOCANT: Autorităţile din Sibiu au ucis, din nou, un animal sălbatic

VIDEO ŞOCANT: Autorităţile din Sibiu au ucis, din nou, un animal sălbatic FOTO: www.turnulsfatului.ro

Atenţie: Imagini cu un puternic impact emoţional!

În urmă cu cinci ani, autorităţile sibiene au fost în centrul unui scandal de proporţii cu ecologiştii, după ce au ucis un tigru evadat de la grădina zoologică. Astăzi povestea s-a repetat, din nou. Un pui de urs care se plimba pe străzile din zona centrală a oraşului a fost ucis.

Nicio persoană nu a fost rănită de urs în cele câteva ore în care acesta a alergat pe străzile din oraş, apropiindu-se de zona centrală, chiar în vecinătatea unor hoteluri de trei şi patru stele, unde sunt cazaţi turişti.

"În municipiul Sibiu, zona Ibis, Somesului, se semnalează prezenţa unui urs în libertate. Zona este împânzită de poliţişti, jandarmi, poliţie locală, pentru a găsi animalul. Nu este o semnalare falsă! Recomandăm evitarea zonei. Vă rog să publicaţi pe orice cale pentru a preveni populaţia. Perimetru posibil: între Calea Dumbrăvii şi Hotel Ramada", se arată în mesajul IPJ Sibiu transmis presei.

Cei care l-au împușcat sunt trei vânători. Aceștia au încercat și cu tranchilizante, dar nu au nimerit ținta. Oricum, vânătorii se temeau că ursul va deveni agresiv, prin urmare, după puține tentative de tranchilizare a animalului, l-au împușcat mortal. Șeful Inspectoratului județean de Poliție Sibiu, Tiberiu Ivancea, spune că pentru astfel de situații în care nu există un protocol de colaborare între autorități și niciun scenariu care trebuie urmat, arata turnulsfatului.ro.

Oare dacă nu s-ar fi adunat atâţia gura casca la faţa locului şi ar fi părăsit zona, aşa cum le-au recomandat autorităţile deznodământul ar fi fost unul mai fericit? Având în vedere faptul că defrişările masive le distrug habitatul, unde să mai trăiască aceste animale?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...