ARHIEPISCOPIA RÂMNICULUI: After School gratuit la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”

Valorificând o experiență îndelungată în dezvoltarea și formarea intelectuală a tinerilor, Seminarul Teologic din Râmnicu-Vâlcea este o școală modernă, ai cărei absolvenți performează în diferite domenii de activitate.

Acest lucru este posibil datorită strategiei educaționale care integrează modele de valoare din cultura universală și cea a poporului român într-un mediu educativ în care principiile morale nu constrâng libertatea copiilor, ci îi încurajează să-și cultive vocația, să-și dezvolte creativitatea dar și capacitatea de a face față diverselor provocări cu care se pot confrunta în societate.

Pentru a împlini toate aceste lucruri în cadrul ciclurilor primare, gimnaziale și liceale ale Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” și Școlii Waldorf, viziunea instituției de învățământ promovează exigențele actuale ale sistemului educațional, desigur într-o permanentă colaborare cu familia.

Prin implicarea și susținerea financiară integrală din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, Seminarul Teologic a organizat la cele două școli, programul After School.

Școala după școală oferă părinților care, datorită serviciului, nu pot fi prezenți la miezul zilei alături de copii, confortul de a-i ști în siguranță, într-un mediu cald. Copiii se află în permanență sub supravegherea unui cadru specializat și într-o instituție care le oferă gratuit masa de prânz dar și sprijin avizat în rezolvarea temelor. Totodată, activitățile cu caracter educativ ce se desfășoară în cele două școli caută să dezvolte armonios toate tipurile de inteligență pe etape de vârstă printr-o serie de activități menite să mențină atenția permanentă a copiilor, cultivând bucuria cunoașterii într-o atmosferă de comuniune și nu de concurență.

Prin dezvoltarea și susținerea acestor programe, Arhiepiscopia Râmnicului reafirmă necesitatea sprijinirii părinților în educarea copiilor, dar și rolul formativ al educației care trebuie să devină un factor de stabilitate și de comuniune în societate.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...