Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 10 octombrie 2016

09 Oct 2016
• Gata şi cu configurarea listei candidaţilor pentru Parlament, la PSD Vâlcea. • Pleacă Ion din sat în America şi devine “John” mare om de afaceri. • Atitudinea noastră critică manifestată împotriva fostului parlamentar Romeo Rădulescu se dovedeşte că nu a fost întâmplătoare. • “Mi-ar plăcea să o văd pe Simona Gherghe făcând politică, pe parte socială sunt convinsă că ar fi unul dintre cei mai buni oameni”, a zis Alinuța Gorghiu.

• Gata şi cu configurarea listei candidaţilor pentru Parlament, la PSD Vâlcea. Surprizele s-au ţinut lanţ, de la etapă la etapă de promovare, până la faza finală. Au apărut nume noi, de politicieni aproape anonimi, iar câțiva consacraţi au fost descalificaţi surprinzător. Cele întâmplate au dat prilej de cleveteli, miştocării şi ofense, vorbindu-se despre mânării cu bileţele (or fi fost roz sau roșii?) trimise „de la centru” la primăriile social-democrate, despre implicarea în influenţarea listei a unui „mare” lider de sindicat (prea vocal), de susţineri la vot contra-cost, promovarea unor rude… etc. Desigur, totul şi toate sunt amuzante, pentru spectatori, dar dureroase pentru perdanţi. Marii perdanţi au fost senatorul Laurențiu Coca şi deputatul Romeo Rădulescu. Despre cel de-al doilea şi despre excluderea sa din viitorul parlament, nu am auzit şi nu am văzut ca vreunul dintre pesediși să plângă sau să-l regrete, el fiind un biciclist politic din curtea PDL. Niciodată, „Iuda” nu a fost apreciat şi iubit. În schimb, pe Laurenţiu Coca toţi îl plâng, după cum, toţi se arată surprinşi de nominalizarea pe locul doi, la Camera Deputaţilor, a fostului viceprimar PSD al Râmnicului Vasile Cocoş, semi-anonim în viaţa politică judeţeană. Dacă ar fi să dăm crezare melosului politic, el a fost acceptat şi promovat „pentru că are bani” şi campania cam duce lipsă de sponsori. Dar nu credem! În fine, tot zvonacii sunt aceia care afirmă că pentru liniştirea scandalului mocnit, liderul Costi Rădulescu le-a promis locuri cu aer ozonat, în Ministerul Muncii, lui Coca şi Rădulescului. Dinspre politicul mare al PSD ne-a venit informaţia că lista rezultată din alegerile democrate (?) la pesediştii vâlceni, nu este bătută în cuie, fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu (bunicii săi dinspre mamă trăiesc în comuna Dăeşti/Vâlcea) fiind o variantă pentru locul I la Camera Deputaţilor. În aceste condiţii, dacă se arată că este şi adevărat, Daniela Oteşanu – cea mai bună, activă, incisivă, logică şi demnă pesedistă din judeţ, nu ar mai ajunge în Parlament. Şi iar se va zice despre PSD Vâlcea să este un partid de misogini! Aşadar, nici apele la organizaţia social-democrată vâlceană nu sunt limpezi.

• Pleacă Ion din sat în America şi devine “John” mare om de afaceri. După un timp fiind în concediu, se întoarce în sat şi oferă fiecărui sătean câte 100 dolari. Toata lumea mulţumită, îl laudă pe John ce băiat bun este. Următorul an, la fel oferă 100 dolari când revine în sat, lumea mulţumită, numai cuvinte de laudă pentru John. În al treilea an, John oferă fiecărui sătean numai 50 dolari. Se întâlneşte Gheorghe cu Vasile: – Vasile, ţie tot 50 dolari ţi-o dat?

- Tot, măi Gheorghe!, zise Vasile nemulţumit. – Eu nu pot sta aşa, mă duc să-l întreb de ce! Se duc amândoi la John, iar Gheorghe îl întreabă: – Măi John, lumea e nemulţumită în sat, de ce ne-ai dat numai 50 dolari? - Ştii măi Gheorghe, a venit criza, a intrat băiatul meu cel mic la facultate, au crescut cheltuielile, bani sunt mai puţini, asta e viaţa e greu! La care Gheorghe către Vasile: – Vezi măi Vasile, John îşi ţine băiatul la facultate pe banii noştri!

• Atitudinea noastră critică manifestată împotriva fostului parlamentar Romeo Rădulescu se dovedeşte că nu a fost întâmplătoare. Individul, urcat pe scara vieţii publice de primarul Mircia Gutău, s-a întors, cameleonic, împotriva acestuia, acuzându-l că a mânărit din umbră retrocedarea unor terenuri (curţi-construcţii), care au ajuns prin vânzare-cumpărare în proprietatea cuscrului său (fost) şi finul său. Ca să arate ce muşchi are, a făcut un denunţ către DNA şi l-a depus spre anchetare. După cum era şi normal, în anul 2012, ancheta s-a desfăşurat şi procurorii Serviciului Teritorial Piteşti au dispus Neînceperea Urmăririi Penale (NUP), ceea ce l-a făcut ridicol pe „intelectualul” Romeo Rădulescu, cel care a devenit egalul într’u moralitate cu delatorul Crinu Popescu. Luat de treburile sale din Bucureşti, denunţător-delatorul Rădulescu nu a aflat de soluţia pronunţată de Anticorupţie şi a mai scris încă plângere pe care a trimis-o la DNA printr-un individ cunoscut ca făcând parte dintre „asistaţii” lui Gutău din politicul local – un individ pătrățelit pe care îl întorci cu cheiţa, îi dai tema și direcţionalul şi… fuga la DNA. Se părea ca totul s-a lămurit, dar supărat că în alegerile interne de la PNL – Vâlcea, Romeo Rădulescu a ieşit pe locul V şi a fost ejectat definitiv din Parlament, ce să facă acest delator, mai ales că se apropie campania de la parlamentare? S-a dus la Antena 3 şi a reînviat cazul îngropat legal. Zilele trecute, la acest post instigator, denigrator şi mincinos, a fost forfecat cazul – prin halucinaţiile ofticaţilor cărora nu le-a ieşit pasenţa şi iar s-a făcut mult zgomot pentru nimic. Intervenţia telefonică a primarului Mircia Gutău s-a vrut una de bun simţ, civilizată şi lămuritoare, dar ţi-ai găsit. La acest post de televiziune – botezat în melosul popular şi pe Facebook drept „Haznaua 3” – se face orice, dar nu dreptate şi nu se prezintă adevărul. Dacă DNA-ul nu i-a putut găsi nici o vină lui Mircia Gutău, cum îşi permit nişte amploaiaţi, bolnavi de putere şi amăgiţi de boala că deţin adevărul absolut, să intoxice opinia publică? Trebuie să fii puternic şi echilibrat precum Mircia Gutău ca să-ţi poţi stăpâni furia şi să nu iei un par, aplicând „dreptatea” unor indivizi care te insultă şi calomniază în public, nepermis. Astfel, în gaşca „delatorilor” vâlceni a mai apărut un nume: Romeo Rădulescu sau delictul de a te da în stambă spre ruşinea neamului tău de intelectuali din care provin!

• “Mi-ar plăcea să o văd pe Simona Gherghe făcând politică, pe parte socială sunt convinsă că ar fi unul dintre cei mai buni oameni”, a zis Alinuța Gorghiu. Da, măi, Alina. Și eu m-am gândit la asta. Are craci mișto. Dacă îl mai luați și pe Capatos, ar fi ideal. N-ai văzut ce bine mergea parlamentul cu Dolănescu și cu Irina Loghin? Sau cu Becali în comisia juridică? De senatorul Ilie Năstase, nici nu mai vorbesc. Câte initiațive legislative n-a avut el... În loc să vă reveniți, vă prostiți și mai rău.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...