Două surori care studiază la Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” sunt olimpice

Chiar dacă nu este bogată din punct de vedere material, familia Drăghici, din comuna Pietrari, are cu ce să se mândrească. Ambele fiice, eleve ale Colegiului Național "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea, sunt olimpice și fac cinste învățământului vâlcean. Cele două surori nu se rezumă la a face performanţă doar la materiile la care sunt olimpice şi excelează şi la celelalte.

Maria Irina este elevă în clasa a XI-a şi olimpică la geografie în timp ce sora sa, Ioana, este eleva în clasa a X-a şi este olimpică la biologie. Cele două eleve spun că secretul lor constă în pasiunea pentru învăţătura şi în curiozitatea de a afla cât mai multe lucruri noi. “Cea mai mare parte din zi mi-o petrec învăţând. Acest lucru a devenit pentru mine un mod de viaţă. Prin învăţătură îmbin utilul cu plăcutul.” a declarat pentru TVR Craiova, Maria Irina Drăghici.

Sora sa, Ioana a declarat că doreşte ca pe lângă biologie, unde este olimpică, să se axeze mai mult pe informatică, mai ales că aparţine profilului matematică-informatică.

Părinţii celor două surori se descurcă greu din punct de vedere financiar, dar spun că fetele lor merită orice sacrificiu pentru a-şi vedea visele îndeplinite. “Sunt un părinte fericit, am fost întotdeauna alături de copiii mei. Toate reuşitele lor sunt şi ale mele” a declarat Dumitru Drăghici, tatăl celor două eleve.

După cum vedem, Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” scoate olimpici pe bandă rulantă. Laurenţiu Ploscaru şi cele două surori Drăghici trebuie să reprezinte, pentru noi toţi, un exemplu de voinţă şi determinare. În ciuda faptului că în societatea în care trăiam exemplele negative sunt întâlnite la tot pasul, aceşti tineri aleg să privească în faţă şi văd în învăţătura singura cale de reuşită în viaţă. Jos pălăria pentru aceşti vâlceni ambiţioşi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...