Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 6 octombrie 2016

05 Oct 2016
• Aşa cum era de aşteptat, Recep Taiyyp Erdogan a prelungit cu încă trei luni starea de urgenţă în Turcia. • Şi-a legat bicicleta de gardul bisericii şi a găsit un bilet cu “Mulţumim pentru donaţie, fiule!”. • Artistul Ioan Gyuri Pascu era adept al cultului vietnamez Dang, provenit din Asia dar interzis în câteva țări occidentale. • Tăriceanu este uneori atât de prostănac încât te întrebi dacă omul e pe bune, dacă există în realitate. • Dacă te iei de plagiatorii SRI sau te iei de activul PSD care ține învățământul românesc blocat în comunism, apare dosărelul. • Priviţi ce dorinţă avea Luluţa şi camarila ei, încă de ceva timp... • Cred că ne ducem pe o țintă complet falsă vorbind despre Dragnea ca viitor premier.

• Aşa cum era de aşteptat, Recep Taiyyp Erdogan a prelungit cu încă trei luni starea de urgenţă în Turcia. Eu zic să nu se mai încurce cu intervale aşa scurte. Poate să ia exemplul vecinilor din sud, dinastia al-Assad din Siria, care a menţinut starea de urgenţă peste 50 de ani, din 1963. Şi, în paralel, se răsteşte la SUA că nu îl extrădează pe Gulen, la UE că nu renunţa la vize pentru turci, creează tensiuni între Turcia şi Grecia, deplângând Tratatul de le Lausanne şi, colac peste pupăză, se pregăteşte şi de un rendez-vous cu Putin, în 10 octombrie.

• Şi-a legat bicicleta de gardul bisericii şi a găsit un bilet cu “Mulţumim pentru donaţie, fiule!”. Asta înseamnă ghinion! Un biciclist din Bucureşti care a făcut imprudenţa să-şi lege bicicleta de gardul unei biserici regretă acum gestul hazardat. Bicicleta a dispărut şi pe locul ei, lângă lanţul tăiat cu flexul, a găsit un bilet prin care preotul îi mulţumea pentru donaţie. Bietul biciclist e cu atât mai trist cu cât la furt au asistat şi martori, care n-au intervenit. “Am văzut un bărbos călare pe bicicletă dumnealui, dar am crezut că e un hipster de-ăla. Toţi au bărbi, toţi se îmbracă ciudat, în haine negre”, spune Mioara Papuc. Alţi martori au devenit complici: “Părintele m-a rugat să-i aduc un flex de acasă şi mi-a promis că în schimb n-o să mă mai afurisească atunci când vin beat la biserică. Parcă el nu vine beat! Că doar bem împreună la birtul din cartier”, spune Victor T, un alt martor. Biciclistul spune că bicicleta lui a apărut imediat la vânzare pe site-ul basilica.ro: “Bicicletă mânăstirească, a aparţinut Sfinţiei Sale Părintele Arsenie Boca. 25.000 Euro, ocazie. Merită văzută! Doar pentru adevăraţii credincioşi”.

• Artistul Ioan Gyuri Pascu era adept al cultului vietnamez Dang, provenit din Asia dar interzis în câteva țări occidentale. Cultul refuză unele tratamente din medicina modernă, iar acest refuz ar fi dus la decesul artistului. Adepții Dang îmbină idei creștine și budiste generoase cu convingerea că pot vindeca SIDA, cancerul și maladia Alzheimer. Ei sunt fermi că, în final, vor obține nemurirea. Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu, este liderul mișcării Dang în România.

• Tăriceanu este uneori atât de prostănac încât te întrebi dacă omul e pe bune, dacă există în realitate. Adică, e imposibil de stupid, e ireal, uneori. Îţi spui că aşa ceva nu poate exista. Zilele trecute a susţinut o conferinţă de presă unde s-a apucat să spună că Mike Tyson nu are ce căuta în Casa Poporului pentru că e infractor. Prima imbecilitate e aceea de a acuza pe unul că e infractor din poziţia şefului de partid care adună penali lângă el şi mai este şi el anchetat penal. A doua imbecilitate este aceea de a cere cazierul unui turist. Mike Tyson a venit în România să lanseze o băutură energizantă şi omul vizitează ca turist Casa Poporului. Unde s-a mai auzit în lumea asta ca selecţia turiştilor să se facă după cazier? Cum să ocupi a doua funcţie într-un stat şi să scoţi o asemenea gogomănie pe gură? Grozăvia e că îi aud pe parlamentarii Calimente, Liviu Pop combătând şi ei la greu inspiraţi de Tăriceanu, că e inadmisibil. Casa Poporului este cel mai vizitat obiectiv turistic din România, la concurenţă cu Castelul Bran. L-aş întreba pe Tăriceanu dacă ar trebui să se ceară cazierul turiştilor şi la intrarea în Castelul Bran.

• Dacă te iei de plagiatorii SRI sau te iei de activul PSD care ține învățământul românesc blocat în comunism, apare dosărelul. Sincer nu mă așteptam la această mizerie legată de ministrul Mircea Dumitru, “descoperit” agent al fostei Securităţi. E clar cum se intră în sistem: ai o tinichea, ești controlabil. Dacă sari pârleazul, pac, la gazetă. E în plină desfăşurare concursul pentru directori în preuniversitar. Mircea Dumitru şi-a asumat organizarea acestuia după o foarte lungă pauză. Grohăitorii de serviciu din PSD, de la toate nivelurile, rag precum apucaţii că examenul e inoportun, că directorul trebuie ales de Consiliul profesoral ş.a.m.d. Dacă mai adăugăm şi scandalul doctoratelor sau minciuna penibilă că Mircea Dumitru ar fi semnat traducerea Caietelor lui Wittgenstein, nefiind vorbitor de germană, avem în mărime naturală disperarea tâmpiţilor care mai cred că România poate fi întoarsă din drum. Se deranjează cineva ca din 2011 Preşedintele Radio Difuziunii Române este dovedit, prin proces, colaborator al Securităţii, din 1987, cu nume de cod Adrian?

• Priviţi ce dorinţă avea Luluţa şi camarila ei, încă de ceva timp... Judecătorii Curţii de Apel Constanţa, Ciprian Coadă, preşedinte, şi Marius Damian Mitea, cei care au compus completul de judecată care l-a condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pe fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, folosesc de trei ori numele fostului preşedinte al ţării însoţit de expresia „inculpatul”. Iată cele trei pasaje, aşa cum au fost ele notate de cei doi magistrate, în motivarea certificată de instanţă: „... Aşa cum rezultă din cele patru denunţuri înaintate Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Direcţiei Generale Anticorupţie, Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş şi Serviciului Teritorial Piteşti la DNA, la datele de 05.06.2014, 06.06.2014 şi 12.06.2014, inculpatul Băsescu Traian a acceptat şi primit suma de 250.000 euro, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii investiţi cu soluţionarea cauzei privind infracţiunea comisă de Anghel Sandu, pentru a obţine o soluţie favorabilă acestuia, de punere în libertate sau de condamnare la o pedeapsă mai blândă, beneficiind de ajutorul inculpatului Căpăţână Marian Adrian...”. S-au deconspirat!

• Cred că ne ducem pe o țintă complet falsă vorbind despre Dragnea ca viitor premier. Iohannis știe asta, dar sună bine când spune că se bate cu penalii. Dragnea știe asta, dar își asumă rolul de iepure. Viitorul PSD sunt Gabi Firea, Vasile Dîncu și Corina Crețu. Ar fi meritat o privire mai atentă reuniunea de ieri, despre fondurile europene, la care au fost cei trei, Dragnea nefiind nici măcar invitat. Curtea Supremă începe procesul lui Dragnea. Lăsați-l bre, să fie și el prim-ministru câteva luni. Până la sfârșitul lui 2017 își cumpără centură de castitate, s-o poarte când merge la dușurile comune.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...