Circulaţie restricţionată pe Transalpina. Prefectul, Radu Renga, le recomandă șoferilor să evite traseul timp de două zile

Pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, circulaţia a fost închisă, de miercuri, pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru anotimpul rece. În zonă a nins şi zăpada depusă pe carosabil a ajuns la cinci centimetri. Două echipaje din Gorj şi două din Vâlcea au intervenit în zonă, însă acţiunea acestora a fost îngreunată de viscol.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, cei care vor încălca măsura şi vor fi depistaţi circulând pe Transalpina fără să aibă maşinile dotate corespunzător vor primi sancţiuni cuprinse între 9 şi 20 de puncte de penalizare, fiind reţinute şi certificatele de înmatriculare.

”Pe DN 67 C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, se restricţionează circulaţia pentru autovehiculele care nu sunt echipate corespunzător pentru iarnă, respectiv nu au cauciucuri antiderapante sau lanţuri care să fie montate pentru a se putea deplasa. Sunt echipaje de Poliţie care fac verificări şi ne sprijină. S-a acţionat cu material antiderapant, până la înălţimea de 1.900 de metri zăpada s-a topit, dar bate în continuare vântul. Mai avem în jur de 10-15 kilometri pe care vom acţiona în momentul în care se opreşte vântul. Nu a nins mult, dar e viscol şi vizibilitate redusă, iar zăpada se depune pe carosabil. Este de aproximativ 3-5 centimetri. Circulaţia este restricţionată, nu este oprită, pentru că autoturismele 4X4 pot să circule." a declarat directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, Ion Tudor.

Prefectul județului Vâlcea, Radu Renga, le recomandă conducătorilor auto și turiștilor să evite timp de două zile traseul Obârșia Lotrului - Rânca (Transalpina) din cauza ninsorii care a început să cadă de miercuri dimineață.

"Am ținut legătura cu reprezentanții CNADNR care au intervenit pentru a nu se depune zăpadă pe asfalt. Dimineață (n.r. miercuri) stratul era de 2-3 cm, dar s-a intervenit cu utilaje și acum este negru pe jos, dar ca măsuri de precauție ar fi recomandat conducătorilor auto și turiștilor să evite până joi seara Transalpina, mai ales pe ruta Obârșia Lotrului — Rânca. În weekend sunt semne că vremea s-ar îmbunătăți. Am discutat și cu jandarmii montani și cu Salvamontul în caz de vreo intervenție", a precizat prefectul Radu Renga.

Pe teritoriul județului Vâlcea ninge slab de miercuri dimineață la peste 1.800 de metri, în zona Boișoara, Voineasa și Malaia.

Se circulă în condiții de iarnă şi pe Transfăgărășan

Stratul de zăpadă atingea, miercuri, până la 10 centimetri grosime pe DN 7C – Transfăgărășan, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, circulația în zonă desfășurându-se în condiții de iarnă.

„În urma ninsorilor din ultimele 12 ore, stratul de zăpada pe Transfăgărășan este de 8-10 centimetri, ceea ce face ca pe tronsonul Cascada Capra (1.700 metri altitudine) în județul Argeș — Pilonul 2 Telecabină (1.600 metri altitudine) în județul Sibiu, circulația să se desfășoare în condiții de iarnă. În acest moment se intervine cu utilaje de deszăpezire”, se precizează într-un comunicat transmis de directorul Serviciului Public Județean Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu circule pe Transfăgărășan decât dacă au autoturismul echipat pentru iarnă, respectiv dacă au anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată şi nisip.

Traseele montane din judeţul Argeş sunt în continuare deschise, dar turiştii care intenţionează să le parcurgă trebuie să aibă echipament corespunzător constând în colţari, piolet sau beţe de schi şi îmbrăcăminte specifică.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...