SENTINŢĂ DEFINITIVĂ în dosarul Microsoft! Pedepse cu închisoarea mărite

03 Oct 2016
SENTINŢĂ DEFINITIVĂ în dosarul Microsoft! Pedepse cu închisoarea mărite foto nasultv.ro
Înalta Curte de Casaţie şi justiţie a luat decizia definitivă în celebrul dosar Microsoft, cei 4 inculpaţi primind pedepse mărite faţă de prima instanţă.

Fostul ministru al Telecomunicaţilor, Gabriel Sandu, le-a spus magistraţilor că a făcut denunţuri la Departamenul de Justiţie al SUA, Dorin Cocoş şi Gheoghe Ştefan i-au asigurat pe magistraţi că nu vor mai încălca legea, în timp ce Nicolae Dumitru a spus completului, plângând, că are doi copii.

Iată deciziile definitive:

Dorin Cocoş – trei ani şi 4 luni

Gheorghe Ştefan – 6 ani

Gabriel Sandu, fostul ministru al Telecomunicaţiilor – 3 ani

Dumitru Nicolae – 2 ani şi 4 luni

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de firmă în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Deputatul Elena Udrea a susținut în timpul procesului că la DNA există denunțuri și declarații care arată faptul că o parte din banii proveniți din afacerea Microsoft au ajuns la partid și la Vasile Blaga, însă procurorii au trimis în judecată doar patru persoane în acest caz.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...