Iohannis: “Sistemul de învăţământ din România îi MINTE pe elevi şi pe părinţi”

Iohannis: “Sistemul de învăţământ din România îi MINTE pe elevi şi pe părinţi” FOTO: www.stiridb.ro
Prezent la deschiderea anului universitar la Timişoara, preşedintele Klaus Iohannis a lansat o serie de acuze grave la adresa sistemului de învăţământ din România. Acesta a declarat că sistemul de învăţământ preuniversitar „îi minte pe elevi şi pe părinţi”, acesta nefiind adaptat la nevoie reale ale societăţii româneşti. Acesta a mai subliniat faptul că cei care nu „mor de dragul cărţii”, merită şansa să înveţe o meserie.

”Sistemul preuniversitar este neadaptat, foarte prost orientat şi trebuie reconstruit din temelii. Viaţa nu se clădeşte pe o diplomă, ci pe abilităţi şi pe ceea ce înveţi să faci”, a mai declarat preşedintele.

Nici sistemul universitar nu este adaptat nevoilor pieţei de muncă. O proporţie covârşitoare de absolvenţi realizează, atunci când intenţionează să se angajeze, că meseria pe care doresc să o îmbrăţişeze are prea puţine în comun cu ceea ce au studiat pe băncile facultăţii. Ca să nu mai aducem în discuţie faptul că mulţi nu lucrează în acelaşi domeniu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...