Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 3 octombrie 2016

02 Oct 2016
• Victor Stănculescu – eminenţa cenuşie de la PNL îşi dă arama pe faţă. • Sondajul USR arată că PSD și ALDE sunt de neoprit și vor avea lejer peste 50% din parlamentari… • Toate şicanele făcute de Autoritatea Electorală Permanentă mandatarilor financiari ai partidelor vâlcene... • Am trecut cinci minute peste ştiri… • Ne dăm ochii peste cap după ce am aflat de ceea ce s-a întâmplat cu Gyuri Pascu. • Dacă Ghiţă şi asociaţii au vreo suspiciune că şefa DNA a plagiat… • Îmi permit să vă trimit şi acest rezumat cum s-a întâmplat de fapt… • ”Nu, n-am vorbit încă cu doamna Kovesi…”

• Victor Stănculescu – eminenţa cenuşie de la PNL îşi dă arama pe faţă. Lipsit de onoare şi de caracter, el a ameninţat că va cere organelor de forţă ale statului să ia măsuri cu ziariştii care îl instigă pe preşedintele CJ să-i schimbe pe directorii liberali cu „orientările” lor social-democrate. Omul acesta e nebun. Liberalii, oare, nu i-au schimbat pe directorii pesedişti, atunci când au luat puterea? La ei, de ce s-a putut şi acum trebuie să se respecte legea? În ultimii ani, liberalii s-au comportat – în politic şi administraţie – cu suficientă superioritate și autocraţie, astfel încât vâlcenii s-au cam săturat de ei, lucru care se va vedea la alegerile din decembrie. Unul dintre liberalii care au înveninat viaţa politică judeţeană, dar şi colectivitatea ziariştilor, a fost acest individ insipid, incolor si inodor. Ar fi trebuit să aibă o mai mare grijă faţă de imaginea sa publică, pentru că zisele lui sunt vorbe-n vânt, oficialii îl știu și nimeni nu-l va băga în seamă. În cadrul acestei organizaţii liberale se întâmplă lucruri ciudate. Parameci care au adus cele mai mari deservicii luptei politice liberale și afirmării ei, coborând partidul în sondaje, sunt promovaţi (pe criterii suspicionante) şi sunt susţinuţi de liderul Cristian Buican, acuzat de egoism partizanal. Până la urmă, Stănculescu acesta, va ajunge în înaltul for legislativ al țării, dar încă dinainte de deschiderea sesiunii parlamentare se ştie ce reclamagiu este, cât de îmbârligător a devenit şi ce lipsit de caracter şi onoare este, așa ca etichetele îl vor precede. Poate să astfel de politicieni, superficiali și manipulabili, îi trebuie lui Iohannis. Nicicând, România, nu a avut mai slabi politicieni ca acum şi nicicând Vâlcea nu a avut atât de puţini aristocraţi în Parlament!

• Sondajul USR, oricâte imperfecțiuni ar avea, oricât am băga capul în nisip cu "eu nu cred în sondaje", arată că PSD și ALDE sunt de neoprit și vor avea lejer peste 50% din parlamentari. PSD pare că va repeta rezultatele din 2000. PNL va reuși performanța istorică să ia mai puțin decât PDL în 2008 - bănuiam că de aici vine disperarea de a-l agăța pe Cioloș, dar, scuze, nu se îngrașă porcul în ajun... Este posibil să ies la vot pentru un partid care va face opoziție și se va bate. Iar după acest dezastru previzibil, nu știu... se poate reconstrui o dreaptă cinstită, care să creadă într-o economie de piață, nu să mă năucească în populisme?

• Alina Gorghiu: „Vouă vă place Cioloș? Că mie da!”. Credeam că suntem în campanie, nu pe Muntele Găina, la pețit. Bine că n-a scris și: „Sunt gata să fac orice pentru el!”

• Toate şicanele făcute de Autoritatea Electorală Permanentă mandatarilor financiari ai partidelor vâlcene, dispunând refacerea facturilor emise de firmele editoare pe motiv că nu au adresa completă trecută pe formular, etc – nu urmăresc altceva decât să mai ţină banii ce trebuie a fi recuperaţi de „investitorii” (candidaţii) politici la locale, ca să mai facă şi ei ceva „pui” în contul AEP. Motivele invocate sunt deja caraghioase şi pe lângă înjurăturile primite în vară, vor primi altele şi mai multe în iarnă. După alegeri. Oricum, ceva ne spune că „investitorii” nu-şi vor mai primi banii înapoi. Ţara noastră aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă…

• Am trecut cinci minute peste ştiri - nu pot trăi fără ele - şi mă întrebam: a donat vreun pesedist vreun leu pentru Cuminţenia Pământului? Pentru că până şi prietenii lor de la Moscova au dat ceva. Aaaa, scuze, ăştia din PSD au conturile blocate de DNA şi cu banii rămaşi cumpără mici şi bere.

• Deputatul ALDE Cătălin Drăgușanu, care a cerut criterii de integritate la alcătuirea listelor de la parlamentare, tocmai a fost dat afară din partid. Ce neruşinat, să ceară integritate de la Tăriceanu şi Vosganian… La coadă la permise cu tine, peizanule!

• Ne dăm ochii peste cap după ce am aflat de ceea ce s-a întâmplat cu Gyuri Pascu. Și? Ce s-a schimbat în sistemul de intervenții după accidentul din Apuseni? Dar după Colectiv? Scandalul Hexi Pharma a rămas în coadă de pește, nimeni nu mai pricepe nimic. Asta e: avem un sistem mafiot care se hrănește cu banii de aici, are presa în subordine și orice tentativă de schimbare e ucisă din fașă. Mai facem un film gen "Moartea domnului Lăzărescu", bocim pe facebook și așteptăm să murim cu ambulanța la poartă.

• Dacă Ghiţă şi asociaţii au vreo suspiciune că şefa DNA a plagiat, procedura legală este să se adreseze UEFISCDI, care sesizează CNATDCU. Faptul că Kovesi a avut un verdict de neplagiat nu împiedică acest CNATDCU să ia o altă decizie. E simplu. Aşa au păţit Ponta şi Oprea, sunt convins că Ghiţă ştie. Dar Ghiţă a preferat circul de la Parchetul General.

• Îmi permit să vă trimit şi acest rezumat cum s-a întâmplat de fapt: Coldea îl roagă pe amicul Ghiţă să-l convingă pe pretinul Ponta (Premier în 2012) să albească lucrarea Luluţei. În perioada respectivă cred că deja lui Ponta, Băse-i spunea dottore. Ei bine, conform legii, trebuia să fie convocată Comisia asta a lu' peşte prăjit care să studieze lucrarea "Împărătesei Codruţa", să se voteze şi să se redacteze un Raport cu concluziile Comisiei. Proştii au pus pe un imberb (corupt, şantajat, ameninţat, nu ştiu...) să scrie mai întâi Raportul cel favorabil şi abia apoi l-au trimis membrilor Comisiei pe care i-au corupt să semneze. Asta-i tevatură!

• ”Nu, n-am vorbit încă cu doamna Kovesi. Dacă va dori să vină să-mi prezinte punctul domniei sale de vedere, sigur sunt deschis pentru o discuţie. Nu am stilul să chem oamenii la raport, asta este din altă perioadă. Eu lucrez instituţional cu instituţiile statului şi atunci când au o problemă se anunţă la mine şi avem o discuţie care, de regulă, este şi clarificatoare şi rezolvatoare”, a declarat Klaus Werner Iohannis. Corect, dom’ preşedinte. Mă miram eu care este secretul pentru care statul merge ca uns. Fiecare instituţie îşi vede de treaba ei. Pe matale te-anunţă doar când îşi dau demisia. Prin fax, ca MRU. Vă anunţă că şi-a luat alt serviciu şi de luni nu mai vine la muncă. Precum un şef de secţie de la Avicola Crevedia. Iar pe dvs. nu vă interesează de ce, ditamai şeful de serviciu secret, decide să renunţe subit. Răspundeţi: "Bine!".
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...