Dosarul Vasile Blaga și afacerile din VÂLCEA pentru care este cercetat, alături de Pinalti și un afacerist din zona IT

28 Sep 2016
Co-președintele PNL Vasile Blaga a fost scos de DNA în afara politicii, cu foarte puțin timp înainate de începerea campaniei electorale, fiind acuzat de procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Ploiești de mai multe fapte de corupție. Astfel, anchetatorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Vasile Blaga, pentru trafic de influență, Gheorghe Ștefan, pentru trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, și Horațiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență.

Romsys, unul dintre cei mai mari jucători IT&C locali, condus până în ianuarie 2015 de către Horațiu Burdilă, suspect în dosarul în care copreședintele PNL Vasile Blaga a fost pus sub urmărire penală de către DNA, a obținut, în perioada 2011-2012, contracte în valoare de peste 41 milioane lei, fără TVA, de la companiile energetice de stat Hidroelectrica, Transgaz, Electrica SA și o sucursală de distribuție de energie electrică a acesteia din urmă, potrivit informațiilor publice disponibile.

Printre altele, în intervalul 2011-2012, Romsys și-a adjudecat patru contracte cu Hidroelectrica, în valoare totală de aproape 26 milioane lei, fără TVA, pentru realizarea unei rețele complete de comunicații din fibră optică la Sucursala Râmnicu Vâlcea (10,23 milioane lei), închirierea unei soluții de imprimare și copiere pentru sediul central și sediile sucursalelor (7,73 milioane lei), retehnologizarea sistemului AMC de la Barajul Izvorul Muntelui (7,52 milioane lei) și lucrări conexe de adaptare la teren pentru același obiectiv (494.459 lei).
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...