Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 26 septembrie 2016

25 Sep 2016
• Situaţia navetiştilor pe ruta Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani nu s-a rezolvat încă. • Fostul deputat Nicu Spiridon, după o perioadă de anonimat public, a scos capul. • Inundaţii în România. Nasol? Nu, doar banal… • La sfârşitul lunii noiembrie 1945, pe zidurile caselor din Bucureşti şi pe tramvaie au apărut afişe care cereau “moartea lui Mihai Fărcăşanu, duşmanul poporului”. • Printr-o Hotărâre de Guvern, semnată de Tăriceanu, petrolul și gazele din jurul Insulei Șerpilor au fost concesionate firmei Midia Resources SRL… • Aripa liberală desprinsă din PNL în 1991, în luna martie, numită PNL – Aripa Tânără și, ulterior PL ’93, a fost o oficină K.G.B.-istă. • Se bat cu ghearele şi cu dinţii să nu sancţioneze plagiatele, sunt turbaţi că se încearcă depolitizarea conducerii şcolilor...

• Situaţia navetiştilor pe ruta Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani nu s-a rezolvat încă. După ce i s-a retras licenţa de transport persoane firmei argeşene MATDAN, s-a reclădit raiul taximetriştilor pirat. Ba, câţiva pensionari „întreprinzători”, au ieşit la „pescuit” de navetişti, că doar au şi ei facturi de plată la sfârşitul lunii. Oficialii cu sarcini de control închid ochii, ca să nu se facă nimic pentru reglementarea situaţiei. Ceea ce surprinde cel mai tare este faptul că prefectul Radu Renga nu se îngrijorează de starea transportului de persoane sau de condiţia navetiştilor. Deşi nu a dat frigul, primul om al guvernului din teritoriu nu iese din birou ca să meargă după ora 16:00 în staţia de lângă Liceul Economic. S-ar îngrijora şi i-ar lua la ture pe responsabilii din Consiliul Judeţean!

• Fostul deputat Nicu Spiridon, după o perioadă de anonimat public, a scos capul. El vrea, acum, să candideze la Senat, pe lista PSD Vâlcea. Noi, cunoscându-i activitatea parlamentară trecută, zicem că are tupeu. După ce că a făcut umbră în parlament degeaba, vrea iar să doarmă în înaltul for legislativ al ţării. Crede că lozinca „La vremuri noi, tot noi!” mai ţine. Păi, “il vechio”, se poate, domnule? Te poţi compara cu senatorul (actual) Laurenţiu Coca, cu activitatea lui? Ia de caută concluziile Institutului de Politici Publice privind activitatea parlamentarilor (foşti şi prezenţi) ca să-ţi dai seama cât de mic eşti. După ce că ai falimentat fabrica noastră de bere cu care ne mândream (investiţie socialistă de pe vremea directorului Gheorghe Vlangăr), apoi, în umbra renumelui de patron al ei și ai tocat frunze la boboci de raţă în Casa Poporului, ce mai vrei? Stai acasă puişor…

• Inundaţii în România. Nasol? Nu, doar banal şi, pe alocuri, în afara jurnalelor TV, chiar plictisitor. Păi, ce e nou în asta? Ce, nu sunt inundaţii în fiecare an? Ba da, sunt. Ce, nu ne iau inundaţiile pe nepregătite în fiecare an? Ba da, bifăm şi asta, obiectiv îndeplinit. Ceea ce este într-adevăr surprinzător e faptul că cei care ar trebui să ne scoată din budă, căci pentru asta îi plătim, se fac că plouă. De exemplu, ce făcea Ministerul Transporturilor în 2008? Păi, păstra în depozite, pline de păianjeni, cinci malaxoare pe care Guvernul chinez le-a donat, în 2004, poporului frate din România, ca să se apere cu ele de inundaţii.

• La sfârşitul lunii noiembrie 1945, pe zidurile caselor din Bucureşti şi pe tramvaie au apărut afişe care cereau “moartea lui Mihai Fărcăşanu, duşmanul poporului”. Cine era acest Fărcăşanu, căruia autorităţile comuniste îi cereau capul? Nimeni altul decât şeful tineretului liberal, membru al delegaţiei permanente a PNL, principalul organizator al manifestaţiei proregaliste şi anticomuniste din noiembrie 1945. La manifestaţie ţinuse un discurs împotriva Anei Pauker, discurs publicat şi în ziarul “Viitorul”, organul de presă al PNL, al cărui director era. În toamna lui ’46, s-a hotărât să fugă din ţară. Împreună cu soţia şi cu celebrul pilot Bâzu Cantacuzino, au furat un avion de război de pe un aeroport din Caransebeş, cu care au zburat până în Italia. A murit la 80 de ani în Statele Unite.

• Printr-o Hotărâre de Guvern, semnată de Tăriceanu (Hotărâre nr. 1446 din 12/11/2008), petrolul și gazele din jurul Insulei Șerpilor au fost concesionate firmei Midia Resources SRL, firmă cu un capital social de doar 200 de lei, un sereleu, deci. Bilanțul pe 2007 al acesteia arată că unitatea economică nu avea nici un angajat, iar cifra de afaceri a fost ZERO lei. Midia Resources SRL nu are sucursale, nu are sedii secundare și nu are administratori cenzori persoane juridice. Anexele Hotărârii de Guvern amintite sunt secrete, considerate documente clasificate. Drepturile date sereleului decurg din niște acorduri petroliere semnate încă din 1990 și intrate în vigoare în 1992. De aici, se poate deduce că a fost pus la punct și respectat un plan minuțios de jefuire a României.

• Aripa liberală desprinsă din PNL în 1991, în luna martie, numită PNL – Aripa Tânără și, ulterior PL ’93, a fost o oficină K.G.B.-istă. În susținerea acestei afirmaţii se poate puncta faptul că nu întâmplător Dinu Patriciu a semnat «Carta pentru Democrație și reformă» în 1991, alături de Ion Iliescu și Victor Surdu (fost director general al LukOil pentru România).

• Patru militari români, răniți în Afganistan. Un dispozitiv exploziv improvizat. În acest timp, parlamentarul ALDE Daniel Barbu continuă să își riște viața zilnic, plimbând câinele prin Cișmigiu și asumându-și să fie stropit pe pantofi atunci când animalul își urmează nevoile firești.

• Sebi Ghiță: „Ştiţi că acum un an Ponta şi-a dat demisia după ce a fost informat că trupe din astea care au luptat în Piaţa Taksim şi în Piaţa Maidan urmează să atace Guvernul”. Știrea bună pentru el este că, la spitalul-penitenciar, te obligă să-ți iei zilnic pastilele.

• O luăm ca pe vremea lui Ceauşescu, serios: Basarab I a avut un „proiect de ţară” şi anume întemeierea Ţării Româneşti, zice Iohannis. Băi, noi nici nu ştim când a început ăla domnia, nu ne înţelegem de ce neam era, nu avem nici un portret cert şi acum îl facem ctitorul comisiei prezidenţiale pentru proiectul de ţară? E ridicol ceea ce face Iohannis, aşa-i făcuse şi Ceauşescu pe toţi domnitorii, ziceai că sunt după chipul şi asemănarea lui.

• Se bat cu ghearele şi cu dinţii să nu sancţioneze plagiatele, sunt turbaţi că se încearcă depolitizarea conducerii şcolilor, se opun oricărei schimbări a programei care să ne ducă din comunism în sec XXI. Ăsta e PSD-ul. Eu înţeleg că prea mulţi din conducerea partidului sunt „analfabeţi funcţionali”, adică pot citi, dar nu pricep, însă nu înţeleg ura asta pe copiii şi, iertaţi-mi vorba de clacă, pe viitorul ţării.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...