Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 19 septembrie 2016

18 Sep 2016
• E din ce în ce mai clar că nimic nu mai e ca altădată. • Pe surse am aflat că unul din cele trei posturi de televiziune (de prestigiu!) va dispărea din peisajul media vâlcean. • 29 de persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice care a avut loc la New York, pe o stradă din cartierul Chelsea din Manhattan. • Dacă este adevărat că iniţiativa Ecaterinei Andronescu prin care se blochează concursurile pentru directorii de şcoli a trecut de comisia de învăţământ a Senatului prin falsificarea semnăturii - obligatorii - a secretarului comisiei atunci ar trebui să se lase cu puşcărie. • Nu cu mult timp în urmă, la postul tv ETALON a avut loc un interviu luat de moderatorul George Smeoreanu, în cadrul emisiunii „Criterii politice”, unui individ despre care se ştie că a cumpărat ziarul lui Constantin Tanislav şi, de câtva timp, se prezintă ca fiind co-proprietarul unui „trust de presă” alcătuit din ziar şi postul tv Etalon.

• E din ce în ce mai clar că nimic nu mai e ca altădată. S-a schimbat vremea, dar s-au schimbat și vremurile. S-a cam terminat cu cei șapte ani de acasă, cu respectul faţă de rude, vecini, profesori sau faţă de persoanele în vârstă. O nestăvilită bășcălie a luat locul bunului simţ și a comportamentului civilizat. Şi mafiotisme. Lumea s-a întors pe dos, nu mai există onoare, cinste, muncă, generozitate, nimic din ceea ce înseamnă valori morale și spirituale strămoșești. Într-o comună renumită din vestul judeţului, nişte şmecheri şi şmechere, cu funcţii în administraţie, încearcă să o lase fără serviciu pe o educatoare, pentru că… sora acesteia i-a “suflat” amantul unei băbăciuni fostă şefă adjunct în administraţia locală, acum mafiotă de prestigiu. Ce dacă femeile cu riduri la vedere sunt căsătorite? Ce dacă educatoarea este exemplu în domeniul ei profesoral şi iubită de copii? Pentru pedepsirea ei, cel care i-a luat locul băbăciunii în prima instituţie a localităţii, umblă (nepermis!) cu un tabel prin casele părinţilor copiilor de la grădiniţă, pe care-i pune să semneze o petiţie pentru, chipurile, reamenajarea localului unităţii şcolare, în fapt o mârşavă cerere de destituire a educatoarei pe motiv că ar maltrata copiii. E la modă, nu? Suntem în posesia mai multor înregistrări audio ale celor care nu au ştiut ce semnează, dar şi a unei casete video în care băbăciunea geloasă a ameninţat-o pe educatoare cu destituirea spunând: “în comuna asta eu conduc!”. Unde au dispărut cuminţenia românului și frica de mânia lui Dumnezeu? Vă vom ţine la curent!

• Pe surse am aflat că unul din cele trei posturi de televiziune (de prestigiu!) va dispărea din peisajul media vâlcean. În luna februarie, după 9 ani de existenţă, va lua sfârşit valabilitatea licenţei de funcţionare şi încă de pe acum trebuie întocmit dosarul CNA, pentru relicenţiere. Dar proprietarul postului nu mai vrea să aibă nici o legătură cu mijlocul de transmitere a informaţiilor, acesta producându-i numai pierderi şi-l va scoate la vânzare. Nu ştim pe cât de adevărată este informaţia dar, se pare, au şi apărut cumpărătorii, licenţa fiind naţională iar transmiterea emisiunilor se poate face şi prin satelit şi, ca atare, dacă va fi cumpărat de un potentat din ţară, postul tv se va muta din Râmnicu Vâlcea.

• 29 de persoane au fost rănite în urma unei explozii puternice care a avut loc la New York, pe o stradă din cartierul Chelsea din Manhattan. Autorităţile vorbesc despre o bombă artizanală şi au mai descoperit un dispozitiv exploziv la câteva blocuri distanţă de primul incident. Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a declarat că actul pare unul intenţionat, dar nu terorist. (Na, minunaţi-vă şi voi, ce proşti conduc lumea! Sau escroci...) „Nu a existat nicio ameninţare specifică credibilă asupra oraşului New York din partea vreunei organizaţii teroriste. Cu toate acestea, credem că acest incident este un act intenţionat. Vreau să îi asigur pe toţi locuitorii oraşului că Poliţia şi serviciile de securitate sunt în alertă totală", a spus el. Na, înţelegeţi acum ce vreţi! Şi americanii-s proşti. Dacă înghit asta. Oameni buni, e plină lumea de proşti... De-aia suntem unde suntem. Nişte parameci. A fost un act amical. Atâta tot.

• Dacă este adevărat că iniţiativa Ecaterinei Andronescu prin care se blochează concursurile pentru directorii de şcoli a trecut de comisia de învăţământ a Senatului prin falsificarea semnăturii - obligatorii - a secretarului comisiei atunci ar trebui să se lase cu puşcărie. Aşteptăm ca PNL să ne lămurească dacă senatorii lor au semnat sau dacă le-au fost falsificate semnăturile. Dacă au fost falsificate semnăturile, să sesizeze imediat Parchetul general, aşa cum au făcut când au acuzat falsificarea rezultatului votului la legea pensiilor, în septembrie 2010. Dacă nu fac asta înseamnă că iar e un imens blat, în care PNL face scandal de faţadă, dar, pe sub masă, sunt înţeleşi cu Ecaterina Andronescu.

• Nu cu mult timp în urmă, la postul tv ETALON a avut loc un interviu luat de moderatorul George Smeoreanu, în cadrul emisiunii „Criterii politice”, unui individ despre care se ştie că a cumpărat ziarul lui Constantin Tanislav şi, de câtva timp, se prezintă ca fiind co-proprietarul unui „trust de presă” alcătuit din ziar şi postul tv Etalon. Individul se numeşte Florin Brăgău, se dă „mare” politician şi „mare” economist salvator de firme aflate în faliment, pe care, zice el, în interviu, având cunoştinţe solide de economie de piaţă, le revigorează, şi, apoi, le vinde cu profit îndestulător. Minciuni sfruntate! Am fost la CNA Bucureşti, am verificat şi am constatat că patronii postului ETALON sunt tot aceia de la începutul funcţionării lui – Iulian Margu şi soţia sa – numele de Florin Brăgău fiind TOTAL necunoscut. Se vehiculează zvonul că s-au făcut demersurile de acceptare a unui nou co-proprietar, dar la CNA nu se ştie asta şi nici nu este uşor să se elibereze o altă licenţă. Mai apoi, verificând portalul de la Judecătoria Rm. Vâlcea, am constatat că individul se află în fruntea multor firme cărora, prin hotărâre judecătorească, li se va confirma falimentul şi nu salvarea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...