Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 15 septembrie 2016

14 Sep 2016
• De o săptămână, au intrat în grevă instanțele de judecată. • Varianta unui PSD câştigător şi la alegerile din iarnă, pe lângă că este una dezastruoasă pentru ţară, comportă şi anumite contradicţii ilogice. • Incompetenții de tehnocrați vor să facă autostrada Comarnic-Brașov la un cost de 0,99 miliarde euro. • Fostul preşedinte Traian Băsescu a avertizat că cei care au distrus mari firme româneşti au primit decoraţii de la ambasade străine... • De ce avem ziua naţională pe 1 Decembrie şi nu pe vreme bună ca să ne putem bucura de ea? • Producția industrială a scăzut. Cui îi pasă? • Nu am fost niciodată un mare admirator al lui Augustin Zegrean… dar faptul că PNL îl respinge de pe liste… • Vizită istorică a lui Francois Hollande în România??? • De două zile, A3 și Ghiță Tv dau în gât guvernul Cioloș că vrea să vândă țara…

• De o săptămână, au intrat în grevă instanțele de judecată. Cică vor să le fie respectată independența și să li se dea banu’. În ordinea asta! De n-aș fi văzut mișcarea asta și în 2009, când tanti Pivniceru “di la Iashy” lupta din greu să-și pună Vântu omu’ la Cotroceni, să le garanteze, împreună cu Patriciu și Felix, lor independența. Justiţia ,,lor'” ar trebui făcută de noi cei din popor, în sensul că noi prin vot ar trebui să schimbăm ceea ce este fals, greşit sau incompatibil cu Statului de Drept! Din nefericire sunt mulţi care nu înţeleg importanţa votului. Un scurt periplu în istoria imediată ne-ar arăta că instanțele din Vâlcea sunt foarte active când vine vorba de bani. Şi totuşi, trăim un paradox... vrem să scăpăm de hoţi dar îi votam în continuare... deh, poporul are mereu dreptate, nu!?!

• Varianta unui PSD câştigător şi la alegerile din iarnă, pe lângă că este una dezastruoasă pentru ţară, comportă şi anumite contradicţii ilogice. E ilogic, în situaţia în care cetăţenii sunt nemulţumiţi de situaţia social-economică, să voteze, în prezenţa unei oferte politice reformiste şi înnoitoare, tot vechiul PSD, care nu are nici o viziune de viitor. Actualul premier poate reprezenta o ofertă politică viabilă, iar grosul electoratului urban îl va urma. Din alt unghi de vedere, mai larg, un PSD câştigător, înseamnă lipsa de implicare a forţelor trans-atlantice, din moment ce este tolerată o presă de propagandă neo-bolşevică, aservită clanurilor mafiei roşii, o presă care evită în mod intenţionat prezentarea unor partide politice noi, şi a unor figuri politice noi. O ţară în care este tolerată o presă aservită intereselor estice şi sunt tolerate structuri de forţa corupte şi aservite mafiei roşii, este o ţară în care forţele trans-atlantice nu mai au nici un interes sau nu doresc să se implice. Dar şi asta e ilogic!

• Incompetenții de tehnocrați vor să facă autostrada Comarnic-Brașov la un cost de 0,99 miliarde euro. Ponta și competenții lui - Șova, Rus, Relu Fenechiu... - o făceau cu 1,8 miliarde de euro. Plus că varianta tehnocrată are 58 de km, a lui Ponta era de 53 km. Serios, cum Sfântu’ reușea Ponta să fure până și 5 km de autostradă?

• Fostul preşedinte Traian Băsescu a avertizat că cei care au distrus mari firme româneşti au primit decoraţii de la ambasade străine, întrucât au făcut loc firmelor din aceste state. „Noi distrugem firme cu capital românesc. Am ajuns la stadiul la care te bagă la trafic de influență pentru orice. În orice caz, cert este că cei care au doborât firme românești au fost decorați de ambasade străine, pentru că au intrat firmele lor (...). Am ajuns la o situație incredibilă: multinaționalele cumpără echipamente din bani europeni, din alocarea pentru statul român”.

• De ce avem ziua naţională pe 1 Decembrie şi nu pe vreme bună ca să ne putem bucura de ea? Pentru că suntem conduşi de 26 de ani nişte cretini al căror IQ subunitar cumulat atât a putut să reţină din Istoria Poporului Român ca data importantă, într-o sfidare totală a interesului cetăţeanului şi a unui minim pragmatism şi suntem nişte proşti, conduşi perpetuu de nişte ticăloşi care nu ar lăsa câteva săptămâni din gura ciolanul ce îl ţin strâns între fălcile murdare de corupţie vreme de ani de zile. De 26 de ani sărbătorim Ziua Naţională nu la iarbă verde, nu la vreo serbare sau spectacol, nu în vreo drumeţie sau excursie în frumoasa noastră ţară, nu pe plajele cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu, nu plimbându-ne în parc sau ieşind cu copii la joacă. În loc să ne bucurăm de o zi frumoasă, ne ascundem în case de frig.

• Producția industrială a scăzut. Cui îi pasă? Avem creștere economică! Bazată pe majorarea salariilor bugetarilor, care a dus la creșterea consumului și a importurilor. Asta înseamnă statul social, şantajul colectiv al funcţionarilor publici, din 4 în 4 ani ei îşi măresc lefurile la stat, iar cei ce lucrează în privat trebuie să îşi crească productivitatea doar ca să rămână pe aceleaşi salarii dar la care se adaugă şi inflaţia crescută.

• Nu am fost niciodată un mare admirator al lui Augustin Zegrean - ca deputat, membru al comisiei juridice, era o mediocritate - dar faptul că PNL îl respinge de pe liste pentru că, fiind în fruntea CCR, s-a opus puciului din vara lui 2012, arată că acest partid tot USL a rămas. Cine latră la Zegrean? Plagiatorul Eugen Nicolăescu? Țuțerul Rareș Bogdan? PNL l-a băgat pe Gigi Becali în comisia juridică și nici azi nu și-a cerut scuze pentru această mizerie.

• Vizită istorică a lui Francois Hollande în România??? Suntem de tot râsul cu chestiile astea provincial-slugarnice. Istoric va fi momentul când se va termina autostrada Pitești-Sibiu. Poate se întâmplă asta înainte ca Renault să plece de tot în Maroc. Poporul român, ospitalier, a spălat intens străzile pe care urma să circule coloana lui Hollande. Rezultatul: un motociclist a alunecat și s-a înfipt în mașina din fața sa, altul a căzut, pur și simplu, patinând.

• De două zile, A3 și Ghiță Tv dau în gât guvernul Cioloș că vrea să vândă țara, că e „pus de străini” să taie pensiile, etc. Zilele, Antena 3 a crezut că dă lovitura de grație: într-un punct de vedere al Guvernului la inițiativa unui deputat, Cioloș a scris că țara și națiunea sunt valori „esențialmente abstracte”. Urlete, scandal, trădare. O oră mai târziu, berbecii de la A3 au văzut cum au dat-o în bară: exact asta scrisese și iubitul lor Ponta, pe vremea când era premier și respinsese o inițiativă a aceluiași Bogdan Diaconu. Ba, ca să fie și mai hazliu, erau vremurile în care Ponta scria pe toți pereții „Mândru că sunt român”. În loc de concluzie: dacă era să vândă cineva țara pe gratis, ăsta a fost Ponta. Către Republica Comunistă China.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella