VÂLCEA: INCENDIU la o fabrică de cherestea din Păuşeşti Otăsău (FOTO)

UPDATE 2: Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „General Magheru” al județului Vâlcea au finalizat în jurul orei 11 stingerea incendiului produs în această dimineaţă la fabrica de cherestea din comuna Păuşeşti Otăsău. După aproape cinci ore de la anunţare, pompierii militari împreună cu SVSU Horezu au reuşit să salveze mai bine de jumătate din întregul ansamblu de producţie cherestea al societăţii precum şi depozitul de material lemnos exterior. Au fost scăpate din calea flăcărilor o hală de producţie în suprafaţă de circa 2500 mp. cu instalaţiile aferente. Din păcate, au ars şi s-au degradat: trei instalaţii de debitare, trei linii de prelucrare a cherestelei, ferestrele din termopan şi instalaţia efectrică aferentă precum şi tabloul de comandă. Din fericire nu au fost victime.

Vom reveni cu amănunte privind cauza care au dus la producerea incendiului.

UPDATE: Incendiul s-a produs la o hală de producţie a societăţii Forest Gov din Păuşeşti Otăsău, iar pompierii încă se luptă cu flăcările.

Primarul localităţii Păuşeşti Otăsău, din judeţul Vâlcea, Cătălin Avan, a fost primul care a ajuns la faţa locului la incendiul devastator, care, din primele informaţii, a fost cauzat de un scurtcircuit.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitaţi în această dimineaţă, la ora 05.57, pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Păuşeşti Otăsău, la un agent economic, cu profil de prelucrare a lemnului.

Pentru stingerea incendiului, au intervenit patru echipaje cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat eventualelor victime.

La momentul anunțării incendiul se manifesta pe aproximativ 400 mp. Din cauza materialelor combustibile flăcările s-au extins cuprinzând hala gaterelor în care se prelucra lemnul și instalațiile aferente. La momentul trimiterii buletinului informativ ora (08.20) incendiul era localizat, fiind afectată o suprafață totală de aproximativ 1800 mp. Se lucrează pentru stingerea ultimelor focare. Din fericire nu au fost victime.

Vom reveni cu amănunte privind ora lichidării și cauzele care au dus la producerea incendiului.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...