Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Magistraţii din Vâlcea, în grevă parţială!

Prin intermediul unui comunicat de presă, magistrații din circumscripția Curții de Apel Argeș (acolo unde se regăsesc cele cinci judecătorii vâlcene și Tribunalul Vâlcea) anunță că, la Pitești, au adoptat o hotărâre foarte importantă. Pe baza acesteia, magistrații nu vor mai soluționa decât dosarele catalogate drept urgenţe care se află pe rolul instanțelor, ordonanțele președințiale, cererile de suspendare, cât și cererile vizând internarea nevoluntară. De asemenea, în același comunicat, magistrații mai fac cunoscut faptul că solicită public demisia ministrului Justiției, Raluca Prună, pe care o acuză de crearea unei tensiuni inutile în sistemul judiciar prin neaplicarea de îndată, în spiritul şi litera legii,a OUG 20/2016.

Alături de judecătoriile din raza Curţii de Apel Piteşti, şi-au anunţat nemulţumirea şi, respectiv, participarea la grevă, Tribunalul Dolj, Judecătoria Craiova, Tribunalul Gorj, Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Judecătoria Drobeta Turnu Severin şi Tribunalul Râmnicu Vâlcea. Astfel, începând de luni, 12 septembrie a.c., magistraţii Tribunalului şi Judecătoriei Vâlcea vor protesta, aceştia soluţionând doar cauzele urgente, şi anume: în materie penală, cauzele cu inculpaţi în stare de arest preventiv sau la domiciliu, cauze privind măsuri preventive, cauze de competenţa judecătorului de drepturi şio libertăţi, contestaţii la executare; în materie civilă, suspendare provizorie, executare silită, încuviinţare executare silită, conflict de competenţă, ordonanţă preşedinţială, acţiune de suspendare/ încetare grevă, adopţii, plasamente, curatelă, tutelă, ordin de protecţie; în materie de contencios administrativ şi fiscal: asigurare dovezi, incompatibilitate, investire cu formulă executorie,măsuri asiguratorii, ordonanţă preşedinţială, ordonanţă de plată OUG 119/2007 art. 1013 CPC, sechestru asigurator, sechestru judiciar, somaţie de plată,suspendare executare act normativ, suspendare executare hotărâre civilă, suspendare provizorie a executării, asigurare dovezi; în materie de insolvenţă se vor soluţiona toate cauzele.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella