A apus era petrecerilor ţigăneşti de la Costeşti: “Ciordeala nu mai merge”

A apus era petrecerilor ţigăneşti de la Costeşti: “Ciordeala nu mai merge” foto: stirileprotv.ro
Ştim cu toţii că în fiecare an romii din toată ţara dădeau petreceri opulente de Sfânta Maria Mică la Costeşti, în Vâlcea. În acest an, tradiţia nu a mai fost respectată şi mesele copioase, afişările de maşini scumpe şi bijuterii extravagante, au lipsit cu desăvârşire.

Romii au recunoscut că „nu mai merg treburile” ca pe vremuri, dar se tem şi de autorităţile care se pot autosesiza la văzul acestor spectacole. Pe dealul unde îşi punea cortul regele Cioaba acum au venit zeci de vânzători ambulanţi cu haine second hand.

Iată ce au declarat petrecăreţii, la masă, pentru stirileprotv: "Nu mai merge nici Spania, nici Anglia, nici ciordeala nu mai merge, cât mai mergea ciordeala mai făceam şi noi ceva. Cum te prind ăştia te ia. Înainte aruncam şi noi cu banii, acum cum să mai arunci că te prinde ăştia e belea mare.". "Mulţi au probleme, alţii e plecaţi pe afară şi tot aşa. Nu mai e aur, maşini. Sunt, dar nu mai vor să arate că ANAF-ul e cu ochii pe ei, le e frică, foarte, foarte frică.".
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...