E.coli depistată la un abator din Vâlcea. Vezi cum se transmite bacteria şi care sunt simptomele infectării

E.coli depistată la un abator din Vâlcea. Vezi cum se transmite bacteria şi care sunt simptomele infectării FOTO: statenews.ro
Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate din carne, lapte şi produse din lapte.

În perioada 08.08.2016 - 02.09.2016, în cadrul acestui plan au fost prelevate şi analizate un număr de 171 probe, din categoriile de produse enumerate mai sus.

Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. Prezenţa bacteriei a fost depistata în mai multe judeţe, printre care se numără şi Vâlcea. Mai exact, au fost prelevate probe din carcasa de ovina la un abator din judeţ.

Iată întreaga situaţie pe judeţe:
• probă rezultată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
• probă rezultată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
• probă rezultată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, judeţ Vâlcea;
• probă rezultată din sanitaţia carcasei de bovine, abator, judeţ Suceava;
• probă din carne tocată vită, magazin alimentar, judeţ Tulcea;
• probă din cârnaţi amestec subţiri, magazin alimentar, judeţ Tulcea;
• probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
• probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
• probă sanitaţie carcasă ovină, abator judeţ Sibiu;
• probă recoltată din pastă de mici, restaurant, judeţ Caraş Severin;
• probă rezultată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, judeţ Bistriţa Năsăud;
• probă rezultată din sanitaţia carcasei de ovină, abator, judeţ Bistriţa Năsăud;
• probă recoltată din telemea de oaie, judeţ Olt;
• probă recoltată din lapte crud bovină, fermă, judeţ Prahova.

Cum se transmite "enterohemoragia E.coli" (EHEC)

E.Coli se transmite la oameni prin consumarea alimentelor contaminate, în special legumele şi fructele crude (nefierte, nepreparate) sau a laptelui crud.

Unele bacterii E.Coli pot rezista şi în alimentele acide, cu un pH mai scăzut de 4.4, precum şi în alimente cu un nivel scăzut de apă. Acestea pot fi, totuşi, distruse prin gătirea alimentelor la o temperatură de minim 70 de grade Celsius. Cu alte cuvinte, pentru a elimina riscul de contaminare cu E.Coli se recomanda tratamentul termic corespunzător al cărnii şi a cărnii tocate înainte de consum.

Care sunt simptomele "enterohemoragiei E.coli" (EHEC)

Simptomele acestei boli includ crampele abdominale şi diareea, însoţită, în unele cazuri, şi de sânge. De asemenea, pot apărea simptome de febră şi vărsături. Cei mai mulţi pacienţi se pot vindeca după 10 zile, însă în anumite situaţii (în special la copii şi persoanele în vârstă) infecţia poate duce la Sindromul hemolitic-uremic, care poate fi mortal, arată stirileprotv.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...