Români – iar vi se pregăteşte ceva!

08 Sep 2016
Români – iar vi se pregăteşte ceva! Foto: mediafax
Mai întâi foarte supărat că proiectul de modificare a Codului Fiscal pe care l-a clocit a ajuns în presă („E oarecum un incident regretabil că un proiect care încă era în discuţii a ieşit aşa, pe surse, şi oameni care nu prea au înţeles ce e în acel proiect au început să-l critice. Acel proiect este despre simplificare. (...) Propuneam pentru prima dată în legislaţia noastră a unei plafonări a bazei de calcul a contribuţiilor sociale, efectiv, pe suma tuturor veniturilor"), domnul Secretar de Stat Gabriel Biriş a admis că el este “creierul” şi a început să se scuze că intenţiile lui ar fi bune.

Preconizata creştere a CAS (contribuţii pentru asigurări sociale) de la 10,5% la 21,7% (!) şi a CASS de la 5,5% la 8,9% nu este o povară în plus aruncată tot pe spinarea bietului muncitor cum s-au grăbit ziariştii să o catalogheze ci o reparaţie necesară.(???) "Ştiţi vreo firmă care să se fi îmbolnăvit şi să se ducă la doctor? Ştiţi vreo firmă care la bătrâneţe să ia pensie? Trebuie să înţelegem un lucru: contribuţiile la sănătate şi la pensie nu sunt ale angajatorului, sunt ale angajatului", a afirmat Biriş.

Noi am merge cu întrebările mai departe, domnule Biriş: Ştiţi vreun patron de firma care să se fi îmbogăţit altfel decât prin munca prost plătită a angajaţilor, care, de multe ori, nici nu mai apucă pensia? Deocamdată, doamna Ministru Dragu a dat asigurări că ANUL ACESTA nu vor fi majorări de taxe şi impozite. Mai avem patru luni de “huzur”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Banner site 250px x 250px 1

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...