Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Români – iar vi se pregăteşte ceva!

08 Sep 2016
Români – iar vi se pregăteşte ceva! Foto: mediafax
Mai întâi foarte supărat că proiectul de modificare a Codului Fiscal pe care l-a clocit a ajuns în presă („E oarecum un incident regretabil că un proiect care încă era în discuţii a ieşit aşa, pe surse, şi oameni care nu prea au înţeles ce e în acel proiect au început să-l critice. Acel proiect este despre simplificare. (...) Propuneam pentru prima dată în legislaţia noastră a unei plafonări a bazei de calcul a contribuţiilor sociale, efectiv, pe suma tuturor veniturilor"), domnul Secretar de Stat Gabriel Biriş a admis că el este “creierul” şi a început să se scuze că intenţiile lui ar fi bune.

Preconizata creştere a CAS (contribuţii pentru asigurări sociale) de la 10,5% la 21,7% (!) şi a CASS de la 5,5% la 8,9% nu este o povară în plus aruncată tot pe spinarea bietului muncitor cum s-au grăbit ziariştii să o catalogheze ci o reparaţie necesară.(???) "Ştiţi vreo firmă care să se fi îmbolnăvit şi să se ducă la doctor? Ştiţi vreo firmă care la bătrâneţe să ia pensie? Trebuie să înţelegem un lucru: contribuţiile la sănătate şi la pensie nu sunt ale angajatorului, sunt ale angajatului", a afirmat Biriş.

Noi am merge cu întrebările mai departe, domnule Biriş: Ştiţi vreun patron de firma care să se fi îmbogăţit altfel decât prin munca prost plătită a angajaţilor, care, de multe ori, nici nu mai apucă pensia? Deocamdată, doamna Ministru Dragu a dat asigurări că ANUL ACESTA nu vor fi majorări de taxe şi impozite. Mai avem patru luni de “huzur”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella