Români – iar vi se pregăteşte ceva!

08 Sep 2016
Români – iar vi se pregăteşte ceva! Foto: mediafax
Mai întâi foarte supărat că proiectul de modificare a Codului Fiscal pe care l-a clocit a ajuns în presă („E oarecum un incident regretabil că un proiect care încă era în discuţii a ieşit aşa, pe surse, şi oameni care nu prea au înţeles ce e în acel proiect au început să-l critice. Acel proiect este despre simplificare. (...) Propuneam pentru prima dată în legislaţia noastră a unei plafonări a bazei de calcul a contribuţiilor sociale, efectiv, pe suma tuturor veniturilor"), domnul Secretar de Stat Gabriel Biriş a admis că el este “creierul” şi a început să se scuze că intenţiile lui ar fi bune.

Preconizata creştere a CAS (contribuţii pentru asigurări sociale) de la 10,5% la 21,7% (!) şi a CASS de la 5,5% la 8,9% nu este o povară în plus aruncată tot pe spinarea bietului muncitor cum s-au grăbit ziariştii să o catalogheze ci o reparaţie necesară.(???) "Ştiţi vreo firmă care să se fi îmbolnăvit şi să se ducă la doctor? Ştiţi vreo firmă care la bătrâneţe să ia pensie? Trebuie să înţelegem un lucru: contribuţiile la sănătate şi la pensie nu sunt ale angajatorului, sunt ale angajatului", a afirmat Biriş.

Noi am merge cu întrebările mai departe, domnule Biriş: Ştiţi vreun patron de firma care să se fi îmbogăţit altfel decât prin munca prost plătită a angajaţilor, care, de multe ori, nici nu mai apucă pensia? Deocamdată, doamna Ministru Dragu a dat asigurări că ANUL ACESTA nu vor fi majorări de taxe şi impozite. Mai avem patru luni de “huzur”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...