Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 8 septembrie 2016

07 Sep 2016
• Multe zvonuri, care mai de care mai tâmpite, circulă prin târgul nostru. • Iar vorbim de zvonuri… Cică, în curând, se va mai cimenta odată prietenia româno-poloneză, din căsătoria directorului de la Ciech Sodă România (USG) – Witold Urbanowski cu domnişoara Diana Pătru – consilier municipal al PER Râmnicu Vâlcea. • O mare surpriză a lovit lumea celor care consumă informaţii şi comentarii politice în judeţ. • Mai toate partidele locale, dar şi în interiorul lor, lumea politică este curioasă să cunoască lista candidaţilor la parlamentare din partea PSD. • Acum, pe fondul „făcăturii” de la Hotelul Olăneşti - din stațiunea Olăneşti și Riviera - Mamaia, proprietatea familiei Ion Tudor, se amplifică acuzaţiile privind izvoarele minerale. • Cazul Oprea/ Tobă/ DIPI cred că va fi o piatră de hotar pentru viaţa ascunsă şi perversă a serviciilor noastre secrete. • Se duce o campanie electorală subterană și nedeclarată pentru poziția de premier.

• Multe zvonuri, care mai de care mai tâmpite, circulă prin târgul nostru. Deh, dacă râmnicenii nu prea au treabă şi unii dintre ei s-au săturat să citească etichetele de pe băuturile spirtoase din cârciumi… Născocesc evenimente, legate de oficialii municipiului, numind şi destituind „la capul gol”. La începutul acestei săptămâni a intrat în meliţa târgului înlocuirea din funcţie a directorului general de la ABA Olt – Ion Stoenescu, conducător care nu are decât vina că nu-i este pe plac fostului director (destituit), Daniel Băviţă şi acolitului acestuia Bogdan Răboacă, scandalagii și reclamagii unităţii economice. În urma sesizărilor făcute de aceştia se află în control o echipă de specialişti de la forul tutelar care, ca şi în cazurile anterioare, nu vor găsi nimic. Şi, atunci, de ce să nu se bage băţul printre uluci ca să dea speranţe „poftitorilor” de funcţie: Gigi Matei, Ilie Amuzan sau Ştefan Prală? Numai că zvonerii idioţi nu ştiu că directorul Stoenescu – bun profesionist, de altfel! - ocupă funcţia în urma unui examen susţinut şi promovat corect şi are un contract semnat care expiră în luna martie a anului viitor. Visul reclamagiilor se poate realiza, numai dacă actualul director îşi dă demisia, dar nu este cazul. Majoritatea celor din presa locală (serioasă!) ştiu ce se ascunde (şi cine se ascunde) dincolo de gard şi întărâtă „câinii”. Şantajul e la modă şi, cum banii de pe piaţa publicitară s-au împuţinat… „pac la Războiu”. Dar nu mai este mult şi va începe o anchetă penală având ca subiecţi pseudo-ziariştii şantajişti.

• Iar vorbim de zvonuri… Cică, în curând, se va mai cimenta odată prietenia româno-poloneză, din căsătoria directorului de la Ciech Sodă România (USG) – Witold Urbanowski cu domnişoara Diana Pătru – consilier municipal al PER Râmnicu Vâlcea. Nu ne dorim să-i împingem pe cei doi spre împreunare la biserică, ci chiar le-o dorim sincer, dar ne exprimăm bucuria reconcilierii spirituale, amintind că dl Urbanowshi este catolic şi, predecesorul său religios Savonarola, în anul 1050 s-a rupt cu catolicii săi de ortodocşii din biserica comuna. Chiar şi Suveranul Pontif de la Roma – Papa Francisc manifestă simpatie pentru reconcilierea spirituală, spunând că „a venit timpul să renunţăm la intoleranţă, redefinind doctrinele şi dogmele catolice”. Fie ca zvonul să se adeverească şi să ne mărim neamul cu o încă familie strălucită, românizându-l și iubindu-l pe viitorul mire.

• O mare surpriză a lovit lumea celor care consumă informaţii şi comentarii politice în judeţ. Ziaristul şi comentatorul tv George Smeoreanu este pe punctul de a renunţa la emisiunea pe care a consacrat-o în televiziunea locală „Criterii politice”. De curând, el şi-a anunţat cititorii ziarului on-line „Criterii” că patronul (secund) postului ETALON i-a cerut 20 de milioane de lei lunar, dacă mai vrea să performeze în mijlocul lui de informare. Evident, nu a mită, ci publicitate. Bani de publicitate pe care să-i ceară de la invitaţii săi în emisiune. Având speranţa că lucrurile se vor lămuri până la urmă, nu ne permitem să comentăm „surpriza”, preferând înţelepciunea de a nu băga băţul printre scândurile gardului. Să mai aşteptăm…

• Mai toate partidele locale, dar şi în interiorul lor, lumea politică este curioasă să cunoască lista candidaţilor la parlamentare din partea PSD. Cu vreo câteva săptămâni în urmă, noi am publicat – sub rezerva unor mici modificări, această listă care, evident, a stârnit suspiciuni şi nemulţumiri ce i s-au spart în capul liderului social-democrat. Iar cesta a negat existența ei. Astfel, pe măsură ce ne apropiem de iarna acestui an, când vor avea loc alegerile, lucrurile devin tot mai tulburi. La toate partidele apar candidaţi întârziaţi, contestaţii de dragul de a fi făcute, ce mai, un balamuc. Din surse sigure am aflat că apele roşii de la PSD se vor transforma în grena, pentru că, de la centru, le-a fost impus un loc pentru deputaţi, care va fi ocupat de candidatul PER – Dănuţ Pop, preşedintele partidului. Aşa că PSD-ul va putea avea un deputat indigen şi unul alogen, dacă nu vor avea șansa redistribuirilor...

• Acum, pe fondul „făcăturii” de la Hotelul Olăneşti - din stațiunea Olăneşti și Riviera - Mamaia, proprietatea familiei Ion Tudor, se amplifică acuzaţiile privind izvoarele minerale. Toţi cei care se bagă în seamă pe acest subiect, nu ştiu sau se fac că nu ştiu că aprobarea pentru concesionarea TUTUROR izvoarelor minerale din ţară a fost aprobată în Guvernul condus de Adrian Năstase. Acolo, deciziile nu se iau prin vot, pentru că premierul este suveran. Sigur că se discută, un ministru sau altul poate refuza să contrasemneze, dar decizia este 100% a premierului. Atunci unde este vina familiei Tudor, cu afacere în balneologia în localitate sau vina ministrului de atunci Dan Agaton Matei? Cazul acesta seamănă cu ce i se punea în cârcă ministrului transporturilor Traian Băsescu, odată cu vânzarea flotei. Atunci, prim ministrul ţării era Nicolae Văcăroiu – care a pus semnătura pe decizia de vânzare luată, iar bietul Traian Băsescu a avut semnătură doar pentru vânzarea unui pavilion marinăresc al unui vapor. Trapanaţii şi spălaţii pe creier ai Haznelei 3, o ţin, şi acum, p’aia trasată de Voiculescu: Băsescu a vândut flota. În cazul nostru, ce vină are cumpărătorul Tudor că a avut bani, a licitat şi a câştigat licitaţia. Proştii care fac trimiteri la „acapararea” izvoarelor în scop privat, uită că ne aflăm în capitalism și un arab voia să devină proprietarul concesiunii în detrimentul capitalului autohton. Şi mai uită ceva: consumarea apelor minerale fără supravegherea medicilor balneologi, poate duce la complicaţii urmate de deces. De aceea trebuie creată responsabilitatea unei entități. Aşa că, proştii, frustraţii şi anarhiştii trebuie să bage capul la fund, să nu adeverească maxima lui Ţuţea care spunea despre ei că fac parte dintr-un popor de idioţi.

• Cazul Oprea/ Tobă/ DIPI cred că va fi o piatră de hotar pentru viaţa ascunsă şi perversă a serviciilor noastre secrete. De 25 de ani, îşi piteau măgăriile sub ştampila "secret de stat" şi nimeni nu se atingea de ei. Doctorate plagiate. Procurorul Ponta racolat de SIE cu încălcarea Constituţiei. Contractul cu Bechtel, dispărut imediat ce s-a pus problema desecretizării. Acum, DNA s-a decis să aplice dur articolul de lege care interzice clasificarea "în scopul ascunderii încălcărilor legii". Deocamdată, DNA e la DIPI. Nu am dubii că, în linii mari, ce este la Interne vor găsi şi la SRI.

• Se duce o campanie electorală subterană și nedeclarată pentru poziția de premier. E ok, este în parametrii acceptabili pentru politica de aici. E acceptabil pentru mine - fiecare cu standardele lui - și faptul că în această competiție nedeclarată se află și premierul Cioloș, sprijinit de o mică armată de actori care, oficial, nu sunt membri de partid și susțin că ar fi neutri. Dar, deși am o anumită simpatie care a pornit în 2008, de când cu asomarea porcului și conservarea tradițiilor românești, nu o să mă transform în militant pentru Cioloș. Și pentru nimeni altcineva. Am rezervele mele față de politicile socialiste ale acestui Executiv, iar unele compromisuri mi se par inacceptabile. Va urma o perioadă tot mai isterică, în care se va cere să fim fermi și fără ezitări într-o parte sau alta. Nu o să accept.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...